Fehércsokis-málnás torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Réka1127
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta elkészítése
-
13g finomliszt46 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
6 kcal
Krém elkészítése
-
42g tej23 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
15g fehér csokoládé81 kcal
-
42g málna22 kcal
-
21g vaj149 kcal
Torta összeállítása
Torta bevonása
Összesen
1004
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta elkészítése
-
150g finomliszt546 kcal
-
550g tojás692 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Krém elkészítése
-
500g tej280 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
180g fehér csokoládé970 kcal
-
500g málna260 kcal
-
250g vaj1793 kcal
Torta összeállítása
Torta bevonása
Összesen
12036
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta elkészítése
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
14.4g tojás18 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Krém elkészítése
-
13.1g tej7 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
4.7g fehér csokoládé25 kcal
-
13.1g málna7 kcal
-
6.5g vaj47 kcal
Torta összeállítása
Torta bevonása
Összesen
314
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 49.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 413 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.8 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 72.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
1004
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 210.3 g
Zsír
-
Összesen 595.2 g
-
Telített zsírsav 195 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 2376 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4956.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 243 mg
-
Kálcium 1423 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 1739 mg
-
Nátrium 1270 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1414.1 g
-
Cukor 1139 mg
-
Élelmi rost 78 mg
VÍZ
-
Összesen 868.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2511 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 415 micro
-
Kolin: 1609 mg
-
Retinol - A vitamin: 2468 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 455 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3158 micro
Összesen
12036
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
314
kcal
Hozzávalók
Piskóta elkészítése
-
10 evőkanál finomliszt
-
10 db tojás
-
8 csapott ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
Krém elkészítése
-
0.5 l tej
-
6 evőkanál finomliszt
-
200 g cukor
-
180 g fehér csokoládé
-
500 g málna
-
250 g vaj
Torta összeállítása
Torta bevonása
Elkészítés
Piskóta elkészítése
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy magasabb falú edénybe rakjuk, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kb. 3 percig verjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
- A tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük a lisztes keverékhez.
- A keveréket tortaformába öntjük, és 1 órára sütőbe rakjuk.
Krém elkészítése
- A tejet felrakjuk lassú tűzre melegedni, és közben hozzákeverjük a lisztet (csomómentesre) és a cukrot is. Forrásig főzzük. Amíg meleg, beleolvasztjuk a fehér csokit.
- Ha felforrt, pár órára hűvösre vagy hűtőbe rakjuk. Ha eléggé kihűlt, hozzákeverjük a puha vajat (habverővel) és a málnát, az utóbbit már óvatosan, kanállal.
Torta összeállítása
- A piskótát kihűlés után 4 részre vágjuk. Mindegyik rész közé krémet teszünk.
Torta bevonása
- A fehér marcipánt vékonyra nyújtjuk, és befedjük az egész tortát. Majd a fekete marcipánból egy nagyobb (kb. 15 cm átmérőjű) kört vágunk, amit aztán félbevágunk, és apró szurkálással bepöttyözzük. A rózsaszínből kivágjuk a nyelv formát, majd a torta tetejének egyik széléhez rakjuk, ami az eleje lesz. A kettévágott fekete kört a képen látható módon rárakjuk a nyelvre, majd megformázzuk az orrot, és azt is rárakjuk.
- A fekete marcipánból még vágunk kettő, kb. 10 cm átmérőjű (ez lesz a szem alapja), és kettő, kb. 5 cm átmérőjű kört, valamint a fehérből kettő, kb. 8 cm átmérőjű kört. A szemet ezekből elkezdjük felépíteni, alul a nagy fekete, rá a fehér, és a tetejére a kisebb fekete.
- Végezetül a füleket megformázzuk, és egy masnit is készítünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1292
- Feltöltés dátuma: 2018. május 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Réka1127
4 recept
A marcipánból nem az összes mennyiség kerül felhasználásra, de aki szereti, annál a "maradék" sem megy kárba! :)