Fehércsoki-mázas-mogyorós-fahéjas csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikki's Bakery
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
7 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
63g tej35 kcal
-
5g vaj38 kcal
-
14g tojás17 kcal
Fahéjas töltelékhez
Tetejére meglocsolni
-
13g tej7 kcal
Mázhoz
-
19g fehér csokoládé101 kcal
-
3g tej1 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
13g törökmogyoró79 kcal
Összesen
1015
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tésztához
-
800g finomliszt2912 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
500g tej280 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
110g tojás138 kcal
Fahéjas töltelékhez
Tetejére meglocsolni
-
100g tej56 kcal
Mázhoz
-
150g fehér csokoládé809 kcal
-
20g tej11 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
100g törökmogyoró629 kcal
Összesen
8117
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tésztához
-
33g finomliszt120 kcal
-
2.1g friss élesztő2 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
-
20.6g tej12 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
Fahéjas töltelékhez
Tetejére meglocsolni
-
4.1g tej2 kcal
Mázhoz
-
6.2g fehér csokoládé33 kcal
-
0.8g tej0 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
4.1g törökmogyoró26 kcal
Összesen
334
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 47.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 593.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.6 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
1015
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142.8 g
Zsír
-
Összesen 376.6 g
-
Telített zsírsav 192 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 135 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1019 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4750.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 321 mg
-
Kálcium 1461 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 394 mg
-
Foszfor 1871 mg
-
Nátrium 649 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1045 g
-
Cukor 409 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 259.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2168 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 744 micro
-
Kolin: 483 mg
-
Retinol - A vitamin: 2128 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 490 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 642 micro
Összesen
8117
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
334
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
80 dkg finomliszt
-
5 dkg friss élesztő
-
4 dkg cukor
-
5 dl tej
-
3 ek vaj
-
2 db tojás
Fahéjas töltelékhez
Tetejére meglocsolni
-
1 dl tej
Mázhoz
-
15 dkg fehér csokoládé
-
20 ml tej
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
10 dkg törökmogyoró
Elkészítés
Tésztához
- A tészta összeállításához az átszitált liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a szobahőmérsékletű vajat és a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt. Ezt a masszát robotgéppel vagy kézzel hólyagosra dagasztjuk. Ne sajnáljuk rá az időt! Szép, fényes tésztát kell kapnunk, ami elválik az edény falától. A tésztát ezután meleg helyre tesszük, és konyharuhával lefedve hagyjuk körülbelül 1 órán át kelni.
- A kelesztés után lisztezett deszkára borítjuk, és pár mozdulattal átgyúrjuk, majd 1 cm vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. (Ezt két részletben is megtehetjük, hiszen ez elég nagy mennyiség!)
- A kinyújtott tésztán egyenletesen eloszlatjuk az olvasztott vajban elkevert cukros fahéjat, és a hosszabbik oldaltól kezdve szorosan feltekerjük. A tekercset 4 cm-enként feldaraboljuk, és a csigákat egy magas falú, kivajazott-kilisztezett tepsibe helyezzük egymástól 4 cm távolságban. A tepsiben is hagyjuk kelni még 20-25 percig, majd 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 25 percig süssük.
- Tipp: Ha nem akarunk az összes tésztából csigát sütni, akkor készíthetünk belőle lekvárral töltött kifliket is.
- Amíg a sütőben készülnek az édességek, addig elkészítjük a csokimázat, amihez gőzfürdő felett felolvasztjuk a fehér csokoládét. A csokihoz hozzáöntjük a forró a tejet, majd vanília aromával ízesítjük.
- A sütőből kivéve, még forrón minden csigát meglocsolunk 2 evőkanál hideg tejjel. Ez a lépés nagyon fontos, mivel így lesznek igazán puha, szaftos a tészta!
- Amikor a csigáink már langyosak, akkor meglocsoljuk a mázzal, és megszórjuk a durvára vágott mogyoróval, amit helyettesíthetünk dióval is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 4201
- Feltöltés dátuma: 2016. november 06.
Ajánló
Ha jól dolgoztunk, akkor egy igazán puha, vajas, karamellás, fahéjas csigát kell kapnunk, amibe beleharapva minden más csiga csak másodlagos lehet. Egy pohár hideg tejjel tökéletes a hideg, téli estékre!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Nikki's Bakery
3 recept
A kelt tésztás cuccokat előnyben részesítem. Ami ezen felül még fahéjas is, az meg aztán abszolút favorit. Sajnos (vagy nem sajnos) hajlamos vagyok túlzásokba esni, és halmozni az élvezeteket a sütemények tekintetében, nincs ez másképp ennél a receptnél sem. A klasszikus kakaós csiga mellett nagy kedvencem a fahéjas csiga, amit természetesen kicsit felturbóztam.