r
Nosalty Logó

Fehérboros sajtleves 2. -fokhagymás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vica
Fehérboros sajtleves 2. -fokhagymás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1866 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1570.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    1025 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 468 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6282.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1272 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    4098 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    352 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    913 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2416 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2514 micro
Összesen 1866 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a vajon kevergetve világosra pirítjuk, és a levest meg a bort ráöntjük.
  2. A fokhagymát összezúzzuk, majd a levesbe dobjuk, megborsozzuk, sózzuk, és a szerecsendióval fűszerezzük.
  3. Kevergetve felforraljuk, majd főzzük pár percig.
  4. Közben a sajt kétharmadát lereszeljük, a maradékot apró kockákra vágjuk.
  5. A levest a tűzről lehúzzuk, belekeverjük a reszelt sajtot és a tejfölt, megszórjuk a petrezselyemzölddel.
  6. A kockára vágott sajtot a tányérokban elosztjuk, és a forró levest rámerjük.
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14842
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A leves újramelegítését ne bízzuk férfiemberre, mert a sajt nagyon hamar leragad a fazék aljára, és leég. Aztán mehet a szemétbe a fazék is, meg a leves is:-))  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...