Fehérboros káposztás paprikás krumpli
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
A paprikás krumplihoz
-
6g kacsazsír0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g lecsó49 kcal
-
180g paradicsomszósz43 kcal
-
0 kcal
-
100g savanyú káposzta19 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0 kcal
-
280g burgonya162 kcal
-
40g lángolt kolbász181 kcal
A nokedlihez
-
120g finomliszt437 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
40g kovászos uborka6 kcal
-
35g tejföl69 kcal
-
60g kenyér164 kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
A paprikás krumplihoz
-
30g kacsazsír0 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
600g lecsó246 kcal
-
900g paradicsomszósz216 kcal
-
0 kcal
-
500g savanyú káposzta95 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0 kcal
-
1400g burgonya809 kcal
-
200g lángolt kolbász904 kcal
A nokedlihez
-
600g finomliszt2184 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
200g kovászos uborka30 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
300g kenyér822 kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
A paprikás krumplihoz
-
0.5g kacsazsír0 kcal
-
8.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.8g lecsó4 kcal
-
16.1g paradicsomszósz4 kcal
-
0 kcal
-
2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0 kcal
-
25.1g burgonya15 kcal
-
3.6g lángolt kolbász16 kcal
A nokedlihez
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
2g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
3.6g kovászos uborka1 kcal
-
3.1g tejföl6 kcal
-
5.4g kenyér15 kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.7 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3524.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 496 mg
-
Nátrium 2536 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 631 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 505 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 25011 micro
-
Lut-zea 517 micro
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 203.6 g
Zsír
-
Összesen 147.6 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 463 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17620.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 342 mg
-
Kálcium 1242 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 796 mg
-
Foszfor 2480 mg
-
Nátrium 12682 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 958.3 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 86 mg
VÍZ
-
Összesen 3155.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 585 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 384 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 918 micro
-
Kolin: 744 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 2523 micro
-
β-crypt 89 micro
-
Likopin 125055 micro
-
Lut-zea 2583 micro
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2244 micro
-
Lut-zea 46 micro
Hozzávalók
A paprikás krumplihoz
-
2 ek kacsazsír
-
5 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
9 dl paradicsomszósz
-
14 közepes db burgonya
-
20 dkg lángolt kolbász
A nokedlihez
-
60 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
-
20 dkg kovászos uborka
-
175 g tejföl
-
30 dkg kenyér
Elkészítés
A paprikás krumplihoz
- A felkockázott hagymát, az áttört fokhagymát a kacsazsíron kevés sóval, fedő alatt pároljuk meg.
- Tegyük bele a fehérboros savanyú káposztát, keverjük el, pár percig pároljuk.
- Beleöntjük a lecsót és a paradicsomlevet, a zellerzöldet, fedő alatt pár percig pároljuk.
- Beletesszük a felkarikázott vagy félbe felkarikázott kolbászokat, a megtisztított és hasábokra vágott burgonyát, és kevés sóval, borssal, őrölt paprikával ízesítve, fedő alatt főzzük kb. 45-50 percig, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
- Egy tálban a nokedli hozzávalóit összedolgozzuk, hagyjuk állni legalább 20 percig.
- Feltesszük a sós, kissé olajos vizet, amikor lobogva forr, a tésztát nokedliszaggatón kiszaggatjuk, ha feljön a víz tetejére leszűrjük, lecsepegtetjük, és jénaiban v. más tűzálló tálban melegen tartjuk.
- Tálaljuk tejföllel, savanyú uborkával, friss házi kenyérrel.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3534
- Feltöltés dátuma: 2013. március 07.
Ajánló
Készíthetjük az ételt úgy is, hogy beleszaggatjuk a nokedlit, de így most egyszerűbbnek és gyorsabbnak tűnt. A tálaláskor látszott, hogy akkor és ott is össze lehet keverni, habár a szaftban kifőtt nokedli íze tényleg más, de ez most így készült. Finom lett. Változtatott az ízén és állagán a savanyú káposzta is , és a fehérbor zamata is. Kínáljunk hozzá tálaláskor szobahőmérsékletű tejfölt, hogy az ételt ne hűtse le, és ezzel is nagyon finom, feltétlen a házi készítésű kenyeret tálaljunk mellé. Azzal az igazi! Kínáljunk finom házi bort vagy szörpöt hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
A paprikás burgonya egy új ízű változatát készítettem el, a fehérboros savanyú káposzta miatt, és abban is más, hogy a nokedlit külön szaggattam ki, nem pedig magába a paprikás krumpliba. Szeretjük a savanyú káposztát, főleg a vecsésit. Főzni ,töltöttet készíteni, gombócosat, paradicsomos töltöttet, rakottan, de magában savanyúságnak is. A boltban úgy lehetett kapni zacskóban savanyú káposztát, hogy a felirata ez volt: Fehérboros-savanyú káposzta. Külön se rossz étel-ital vagy ízesítő, de milyen lehet egyben? Kipróbáltam. Sikerült. Az egyszerű ételből így lett finomabb egyszerűség. Az étel finom volt, elfogyott.