Fehérboros gomba zöldsaláta-ágyon
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 75.1 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 730 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 757.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2617 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 562 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 676 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 503 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25337 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11398 micro
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 150.3 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1460.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 474 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 577 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1514.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5234 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 636 micro
-
K vitamin: 1123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1353 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50674 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22796 micro
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 77.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2678 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1205 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A gombát ha szükséges folyóvíznél megmossuk, de ne áztassuk a vízben. Ne hámozzuk meg! A legértékesebb anyagok a bőrében vannak.
- Olvasszunk fel 10 dkg vajat3-4 ek olívaolajjal. Tegyük bele az újhagymát és a fokhagymát és nagyon kis lángon fonnyasszuk 5 percig. Ne piruljon!
- Adjuk hozzá a felszeletelt gombát,tekerjük fel a lángot éskevergetve pirítsuk egy 1-2 percig,majd öntsük fel a fehérborral. Ekkor sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és forraljuk 10-15 perc alatt sűrűre.
- Akkor kész, amikor a szaftja sűrűsödni kezd. Ekkor még olvasszuk bele a maradék 5 dkg vajat és a megmosott, leszárított salátára halmozva, friss ropogós kenyérrel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 13351
- Feltöltés dátuma: 2010. június 28.
Ajánló
MINDENKÉPPEN RÓKAGOMBÁVAL. Amint jön a szezon, lecserélem a képet is. pH besorolás: enyhén lúgosít Erről bővebben itt olvashatsz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Tavaly óta nem készítettem el ezt az ételt. Az oka az, hogy ezt rókagombával csináljuk, amit itt még nem nagyon lehet kapni, de nemsokára indul a szezon és tonnaszám hordom majd haza. Utálatos pucolni, de megéri, semmivel sem összehasonlítható íze van. Eredetileg a római salátát máshoz szántam, de volt még gomba a hűtőben és gondoltam megcsinálom sima csiperkével. Igazán gyors, egyszerű, könnyű nyári vacsora. Mi nagyon szeretjük, minden fűszertől mentesen. A gombák világa igazán izgalmas és fűszeres, nem szeretem semmivel elrontani. Nem teszek hozzá sem tejszínt, sem zsályát, sem kakukkfüvet, csak úgy ahogy van, egy kis bor és vaj...Tökéletes. Nekünk legalábbis. Fogyasszátok szeretettel.