r
Nosalty Logó

Fehérboros csirkecomb Karácsonyi Időkibővítő 2.0

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nemnagykunszt
Fehérboros csirkecomb Karácsonyi Időkibővítő 2.0
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 748 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 748 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.2 g

Zsír

  • Összesen
    216 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    964 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3312.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1662 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1301.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    844 micro
Összesen 2987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk. Egy nagy, mély serpenyőben, nagy lángon felforrósítjuk az olajat, beletesszük a combokat. Minden oldalukat 2-2 percig pirítjuk, kicsit oda is "kaphat".
  2. A combokat kivesszük, félretesszük. A serpenyőbe beletesszük a felkockázott vöröshagymát. Üvegesre pároljuk.
  3. Reszeljük hozzá a fokhagymát, pároljuk tovább 2 percig fedő alatt, majd adjuk hozzá a pirospaprikát, és 1 percig kevergetve pirítsuk.
  4. Tegyük vissza a combokat, forgassuk bele. Majd őröljünk hozzá feketeborsot (én frissen őrlöm,rendesen megborsozom, kb. 10-15 "tekerés")
  5. Sózzuk ízlés szerint (kb. 1 púpozott tk nagyszemű tengeri), és adjuk hozzá a majorannát. Forgassuk át. Öntsük hozzá a bort és a vizet. Fedjük le, és pároljuk 40 percen keresztül.
  6. Ha a hús elkezdett levállni a csontról, akkor a fedőt vegyük le, és nagy lángon pároljuk el a serpenyőben lévő folyadék felét. (kb. 15 perc)
  7. A húst szedjük ki. A szószhoz keverjünk 2 dl tejfölt.
  8. Szinte bármilyen köret illik hozzá. Nálunk kukoricás barnarizzsel vagy párolt egész zöldbabbal, spárgával a nyerő.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11367
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 24.

Ajánló

Mehet az utolsó felvonás. Felvértezve azzal a tapasztalattal, melyet az eddigi életed során túlélt karácsonyi bevásárlások biztosítanak számodra, jók az esélyeid az életben maradásra. Öltözz fel, és készülődj! (mint Rámbó). A kamera lassan végigpásztáz rajtad. Meleg pulóver, csizma, sapka, kabát, kesztyű. Teljes harci díszben vagy. Közben vedd számba a szeretteidet, és érezd, hogy szétáramlik az ereidben az erő. Pihhhh-puhhhh, már hallod is, hogy: „Én vagyok az apád!” (juteszembe, faternak mit vegyek?) Képes vagy rá. Igen, képes vagy rá, hogy belevesd magad a harcba…ROHAAAAM!!! (ha elakadtál volna, akkor kezdj mégis csak a Vörösmarty-n a forralt borral)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nemnagykunszt 44 recept

A karácsonyi készülődés utolsó nagy hajrájában vagy. Minden a szokásos módon történik, és ahogy szokott elsodor az ár. A már te sem tudod hányadszor megfogadott: „Jövőre már nyáron megveszek mindenkinek mindent”, és már megint elbukott szitu maga alá temet. Elmerengsz… Utolsó pillanatra hagytál mindent… de miér’. Azért, mert ezek a multik már októberben elkezdik a tavalyi csokimikiket árulni (figyelem, nyomokban kakaót tartalmazhat), és ez elaltat. Október 23-a forradalom ünnepe, mit keres itt a Miki? Szimpatizáns, vagy mi, szolidál? De akkor miért piros?… mindegy. Jézuska! Huszonakárhányadika van, az is lehet, hogy ma már karácsony van? Hogy jutottunk ide? Úristen. Hát ez gáz. A Nő meg már mikor megmondta, hogy idén más színű lesz a fa és vegyél lila díszeket (A szivárvány összes színében van már egy komplett készlet, de még mindig ki tud egy újabb színnel rukkolni. Hihetetlen. Mer’ annyira ráér. Kicsinál.) ÁÁÁ, az égők. Azok meg hol vannak? Tavaly olyan helyre raktad, hogy tuti, idén csak elő kelljen kapni. Gőzöd sincs, de mire rakod az égőt? Hiszen fát sem vettél. Újabb lecseszés. Már mikor szólt, hogy vedd meg. MIKOR? Várhatod a kérdést: „Milyen fa ez? Tüzi vagy mi? Mert remélem nem karácsonyfának hoztad? „Nyugi, majd nagggyon feldíszítjük, és befordítjuk a sarokba a rossz oldalát!”- vágod rá azonnal védekezésképpen. Hát, apám, itt csak neked van rossz oldalad. Se fa, se ajándék, se ötlet, se kaja. Jut eszembe valami ég… a fa még tuti nem, mer’ ugye még nincs, akkor mi… óóó, a kaja, amit fennhagytál a tűzhelyen, gratula, de télleg… Én karácsonykor rendeznénk olimpiát. Olyan versenyszámok lennének, hogy na. Pl: 24-én bevásárlókocsival elgázolt sorstársak lábbegipszelése időre. Esetleg mennyiségi verseny: ki vásárolja fel a legtöbb tökfelesleges kaját valami hiperben. Külön kategória a mennyiség és az érték is. Úgy viselkedünk, mint valami karácsony előtt rabságból kiszabadult ember, aki egész idáig éhezett. De kérdem én, ha mindenki televágja azt a r…dt kosarat kajával, akkor ki az, aki majd ezt felzabálja? Nem? Ja, télleg, még egy szám: a nagy zabálás. A karácsony a zabálás ünnepe… vagy a szereteté? Már nem is tudom. Szerintem az utolsó nagy rohanásban a karácsony inkább antiszociálissá tesz. Tömeg, nyomor, tömegnyomor. Hogy mér’ nem ittam egy forralt bort a Vörösmarty-n, mielőtt nekivágtam, milyen nyugodt lennék már?! Áhh, meg az ajándék. Már tavaly megfogadta az egész családod, hogy idén mindenkire csak 1000 forintot költ. Akkor, hogy lehet, hogy lassan a világbankhoz kell fordulnod hitelért? Az olimpia indulója is megvan. Mindenki a bevásárlókocsijával beáll a hiper ajtajába nyitáskor, és a startpisztoly eldördülése helyett ez szólna (Dzsimi, dö king): Még nem veszíííthetek, méééég nem, méééég éééééélni akaroooook, adj időőőőt nekem……naszóval leégetted a készülődés közben a kaját. Ezt az egyet jól csináltad. Karácsonyi hamar csirke: Vegyél 6-7 csirkecombot. Mindegy, hogy alsó vagy felső. Most komolyan, ha ez még kérdés, akkor te még nem szenvedtél eleget. Tisztítsd meg őket. Fogj egy mély serpenyőt, vagy egy teflonos lábost. Tegyél bele 3 evőkanál olívaolajat, és forrósítsd fel. Dobáld bele a combokat, és kicsit égesd oda minden oldalukat, de rendesen piruljon meg. Ezt nagy lángon csináld. Oldalanként kb. 2 perc. Ha kész, akkor szedd ki őket egy tányérra. Vedd lejjebb a tűzhelyet közepesre. Fogj egy kisebb fej, megpucolt vöröshagymát (ne zavarjon meg, hogy ezt a zöldségesnél egészben, héjastól kapod, ugyanis a hagyma létében nem életszerű a fél), kockázd fel. Dobd bele a serpenyőbe, és fedő alatt párold meg. Fogj 3 nagy gerezd fokhagymát, ezt is aprítsd, vagy fokhagymanyomóval préseld ki, és mehet a hagyma után. 2-3 percig párold őket együtt. Beleteszünk 1 kk pirospaprikát. 1 percig kevergetve pirítjuk. Mehet vissza serpenyőbe a comb és most minden oldalát rendesen sózd és borsozd meg (őrölt fekete). Forgasd át. Szórj rá, szintén minden oldalára, majorannát (van egy tárkonyos verzió is, ha ezt választod, akkor feketebors helyett fehérbors és egy-két csipet szerecsendió, szintén őrölt.) Na, és most jön a lényeg. Pukkants ki egy száraz fehérbort. Vegyél elő két poharat. Tölts ki 2-2 dl-t. Az egyiket kortyolgasd el… (szigorúan orvosi rendelvényre a karácsonyi depi ellen), a másikat öntsd a csirke alá, és boríts még a serpenyőbe 1,5 dl vizet is. Fedő alatt párold kb. 40 percig. Akkor jó, ha a csont végénél elkezd kicsit leválni a hús. Ekkor vedd le a fedőt, tekerd fel a tűzhelyet, és addig süsd-főzd nagy lángon, míg elpárolódik az alatta lévő cucc fele. Ennyi. És ha kész, vedd ki a húst, és keverj a cucchoz 2 dl tejfölt. Nagyon tuti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...