r
Nosalty Logó

Fehérboros csirke újkrumplival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Krityó
Fehérboros csirke újkrumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1004 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4021 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    338 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    984 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1667 micro
Összesen 1004 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    201.7 g

Zsír

  • Összesen
    253.3 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1057 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4690.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    2383 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2009.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    285 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3935 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6666 micro
Összesen 4021 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét sózzuk, borsozzuk. A szalonnát lebőrözzük, és apró kockára vágjuk. Az újkrumplit forró víz alatt kefével vagy dörzsis szivaccsal jól ledörzsöljük, és kb. 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a vöröshagymát hosszában kettévágjuk, majd felszeleteljük.
  2. A szalonnát az olajban, serpenyőben ropogósra sütjük, majd kivesszük. A burgonyát a szalonnazsírban gyorsan megpirítjuk, és ezt is kiszedjük. A sütőt előmelegítjük.
  3. A combokat a visszamaradt szalonnazsírban megpirítjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát rányomjuk. A borral felöntjük, és felforraljuk. Tűzálló tálba terítjük, és a forró sütőbe tolva 30 percig sütjük.
  4. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk (én szárított petrezselymet használtam... a célnak ugyanúgy megfelel). Az újhagymát vékony karikára vágjuk. Mindkettő harmadát félretesszük, a többit a burgonyával együtt a húshoz adjuk, és még 20 percig együtt sütjük. Tálalás előtt a maradék petrezselyemmel és újhagymával megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8494
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Krityó 31 recept

Alig vártam, hogy végre újkrumpli szezon legyen, és újra elkészíthessem ezt az ételt. Kb. 2 éve szereztem meg ezt a receptet, de azóta is a rabja vagyok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...