Fehérboros csirke újkrumplival
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Krityó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
250g újkrumpli154 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
35 kcal
-
63g fehérbor51 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
Összesen
1004
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
2000g csirkecomb2226 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
1000g újkrumpli616 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
250g fehérbor205 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
Összesen
4021
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
49.3g csirkecomb55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.5g füstölt szalonna16 kcal
-
24.6g újkrumpli15 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
6.2g fehérbor5 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
11.3g újhagyma2 kcal
Összesen
98
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 50.4 g
Zsír
-
Összesen 63.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1172.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 596 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 502.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 338 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 984 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1667 micro
Összesen
1004
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 201.7 g
Zsír
-
Összesen 253.3 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 1057 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4690.9 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 524 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 505 mg
-
Foszfor 2383 mg
-
Nátrium 1036 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 2009.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 622 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 285 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1352 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 573 mg
-
Retinol - A vitamin: 294 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3935 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6666 micro
Összesen
4021
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
1 kg újkrumpli
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
2.5 dl fehérbor
-
5 db újhagyma
Elkészítés
- A csirkét sózzuk, borsozzuk. A szalonnát lebőrözzük, és apró kockára vágjuk. Az újkrumplit forró víz alatt kefével vagy dörzsis szivaccsal jól ledörzsöljük, és kb. 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a vöröshagymát hosszában kettévágjuk, majd felszeleteljük.
- A szalonnát az olajban, serpenyőben ropogósra sütjük, majd kivesszük. A burgonyát a szalonnazsírban gyorsan megpirítjuk, és ezt is kiszedjük. A sütőt előmelegítjük.
- A combokat a visszamaradt szalonnazsírban megpirítjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát rányomjuk. A borral felöntjük, és felforraljuk. Tűzálló tálba terítjük, és a forró sütőbe tolva 30 percig sütjük.
- A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk (én szárított petrezselymet használtam... a célnak ugyanúgy megfelel). Az újhagymát vékony karikára vágjuk. Mindkettő harmadát félretesszük, a többit a burgonyával együtt a húshoz adjuk, és még 20 percig együtt sütjük. Tálalás előtt a maradék petrezselyemmel és újhagymával megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8500
- Feltöltés dátuma: 2010. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Krityó
31 recept
Alig vártam, hogy végre újkrumpli szezon legyen, és újra elkészíthessem ezt az ételt. Kb. 2 éve szereztem meg ezt a receptet, de azóta is a rabja vagyok!