r
Nosalty Logó

Fehérbabos zöldségfasírt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Fehérbabos zöldségfasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírthoz

A kencéhez

Összesen 627 kcal
  • 16% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírthoz

A kencéhez

Összesen 5028 kcal
  • 16% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírthoz

A kencéhez

Összesen 293 kcal
  • 16% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1330.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    651 micro
  • β-karotin
    1802 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 627 kcal
  • 16% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    230.6 g

Zsír

  • Összesen
    107.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10641.4 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    2057 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    2071 mg
  • Foszfor
    3463 mg
  • Nátrium
    2721 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    820.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    157 mg

VÍZ

  • Összesen
    320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1420 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    687 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3298 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5209 micro
  • β-karotin
    14419 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7724 micro
Összesen 5028 kcal
  • 16% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A kencéhez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A répát megpucoljuk, és aprítóban megdaráljuk (le is reszelhetjük, ha nincs késes aprítónk).
  2. A főtt babot szintén összeturmixoljuk (én már amúgy is összekoszoltam az aprítómat a répával, így mindegy volt, de nyugodtan összetörhetjük villával vagy krumplinyomóval is).
  3. Egy nagyobb tálba tesszük a répát és a babot is, hozzáadjuk a többi hozzávalót.
  4. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  5. Egy nagyobb tepsit kikenünk olívaolajjal. A masszából tenyérnyi pogácsákat formázunk, és a tepsire tesszük. Kb 35-40 percig sütjük. Félidő után kicsivel megfordítjuk, hogy mindkét oldala szép színt kapjon.

A kencéhez

  1. A zöldfűszereket apróra vágjuk, és összekeverjük a görög joghurttal. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 696
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 43926
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 04.

Ajánló

Nekem volt előzőleg lefagyasztott főtt babom, abból készítettem - ha jól lecsöpögtetjük, szerintem konzervből is elkészíthető.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Húsmentes fogás, amely a kencének köszönhetően önmagában is megállja a helyét, de kínálhatunk mellé zöldsalátát is. A kencében lévő zöldfűszerek variálhatóak és cserélhetőek. Recept Marta Stewart nyomán.

Hozzávalók

A fasírthoz

A kencéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...