r
Nosalty Logó

Fehérbabos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Fehérbabos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

48-50 db-hoz

A tetejére és a forma kikenéséhez

Összesen 972 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

48-50 db-hoz

A tetejére és a forma kikenéséhez

Összesen 5830 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

48-50 db-hoz

A tetejére és a forma kikenéséhez

Összesen 341 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2397.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2111 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 972 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.1 g

Zsír

  • Összesen
    392.6 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14387.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    3843 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    922 mg
  • Foszfor
    4836 mg
  • Nátrium
    4457 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2057 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1800 micro
  • Kolin:
    1374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2006 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    12665 micro
  • Lut-zea
    1908 micro
Összesen 5830 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    742 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

48-50 db-hoz

A tetejére és a forma kikenéséhez

  • 15 dkg edami sajt (reszelt, trappista is lehet)
  • 2 ek vaj (a muffinforma kikenéséhez )

Elkészítés

48-50 db-hoz

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Tálba tesszük az összes hozzávalót, jó alaposan dolgozzuk össze, a legvégén kerüljön bele a fehérbab, (azért, hogy ne törjön össze!). Azzal is alaposan, de óvatosan keverjük át (A lisztre figyeljünk, mivel ebbe töményebb hozzávaló, a bab kerül bele, ezért valószínű, hogy elég a 10 ekanálnyi liszt is!)
  3. Hagyjuk 20 percet lefedve pihenni.
  4. A formákat kivajazzuk.
  5. A formákat 2/3-ad részig töltsük tele, tetejére rakjunk két kis csipet reszelt sajtot. Betesszük a sütőbe, és megsütjük. Ha szépen megemelkedett, és megpirult rajta a sajt, a széle is aranybarna a tésztának, vegyük ki a sütőből.
  6. Pár perc pihentetés után kivehető a formából is, és újra vajazzuk a formát, töltsük meg a maradék tésztával, tegyünk sajtot a tetejére, és mehet a sütőbe. Ekkor már elég 10-12 perc, mivel bemelegedett a sütő.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3299
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 15.

Ajánló

Nagyon finom bor illik mellé. Aki teheti, tegyen rá vagy bele parmezán sajtot, az még finomabbá teszi:-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérbabos muffin
Éva-Anyóca 350 recept

Valami olaszosat szerettünk volna enni ízvilágban, de nem volt kedvem pizzát készíteni. Így jött az ötlet, amit megcsavartam a fehérbabbal, és sikerült. Másnap tudtunk vinni kóstolót a barátnőméknek:-). A Tescoban lecsaptam a sima ketchup mellett erre a Nápolyi ketchup nevű érdekességre, paradicsomos és édes is, de van benne bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű,...úgyhogy pizzára is jó. Sőt, ha nincs szósz, lehet kifőtt tésztával is, reszelt sajttal összemelegítve is enni, úgy is finom:-). Ez a Nápolyi muffin története:-).

Hozzávalók

48-50 db-hoz

A tetejére és a forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...