r
Nosalty Logó

Fehér babos spenótleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nicki
Fehér babos spenótleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1463 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    703 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    1206 micro
Összesen 487 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2468.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1120 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    3618 micro
Összesen 1463 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    801 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott hagymát, fokhagymát és zellert apró kockákra vágjuk. A fehérbab konzervet átöblítjük és lecsepegtetjük. A bébispenótot megmossuk.
  2. A bazsalikomot és kakukkfüvet legjobb, ha frissen használjuk, apróra vágva 2 evőkanálnyit. Ha csak szárított van, akkor elég egy teáskanálnyi.
  3. 1 ek. olívaolajon lepirítjuk a tésztát, épp csak kapjon egy kis barna színt.
  4. A leveshez a hagymát olívaolajon megpirítjuk, ha üveges, hozzáadjuk a zellert és fokhagymát. Együtt tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és ezzel is átforgatjuk. Ha friss fűszerrel dolgozunk, akkor csak a felét szórjuk bele, majd engedjük fel 1,5 l vízzel. Forraljuk fel, mikor forr, mehet bele a tészta . (más tipusú tésztát is használhatunk : kis kagyló, spagetti apróra törve)
  5. Mikor a tészta már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a babot, a spenótot és a maradék fűszert és lassan főzzük még 5-10 percig.
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 966
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 21.

Receptkategóriák

Egy gyors vegetáriánus leves. Mediterrán, olaszos ízvilágú. Friss zöldfűszerekkel a legfinomabb és nyugodtan eshetünk túlzásba ezen a téren.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...