r
Nosalty Logó

Fehér piskóta baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Fehér piskóta baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2691.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    910 mg
  • Nátrium
    1024 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 2572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük (15 perc).
  2. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
  3. A liszttel összekeverjük a sütőport, és óvatosan a tojáshabba keverjük.
  4. Majd hozzáadjuk az olvasztott vajat.
  5. Összedolgozzuk, és egy kizsírozott/ kivajazott tortaformába öntjük a masszát.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük.
  7. 5 percet 220 C-on, majd 30 percet 180 C-on sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe.)
  8. 5-10 percet állni hagyjuk, majd levesszük a tortaforma oldalát, és tetejét vékonyan megkenjük baracklekvárral.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 24x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 17378
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 23.

Ajánló

Megjegyzés: Elsőre vajat használtam, ami teljesen megszínezte, vagyis úgy nézett ki, mint egy hagyományos piskóta. Én azt ajánlom, hogy érdemes mindenképp zsírral készíteni, mert akkor valóban fehér színű piskótát kapunk, és ennek a receptnek szerintem ez a lényege. A lekvárt én találtam ki, de lehet bármi mást használni helyette, de önmagában is kitűnő. Illetve aki szereti, reszelt citromhéjat is tehet a habba.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy Bártfai Laci bácsi receptkönyvben találtam. A neve csak egyszerűen "Fehér piskóta". Én ugyan 8 tojásfehérjét használtam fel, de a recept tartalmazza tojásonként a mennyiségeket. Tehát 1 tojásfehérjéhez 2 dkg cukor, 3 dkg liszt, 2 dkg vaj vagy 1 dkg zsír szükséges. Én a vaníliás cukrot beletettem, nem pedig rászórtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...