Fehér piskóta baracklekvárral
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
19 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
20g sertészsír180 kcal
-
28 kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
240g finomliszt874 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
80g sertészsír722 kcal
-
111 kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
37g tojásfehérje19 kcal
-
18.5g cukor72 kcal
-
2.3g vaníliás cukor9 kcal
-
27.7g finomliszt101 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
9.2g sertészsír83 kcal
-
4.6g sárgabaracklekvár13 kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 672.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.6 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.8 g
Zsír
-
Összesen 82.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2691.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 510 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 910 mg
-
Nátrium 1024 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.4 g
-
Cukor 202 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 321.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Hozzávalók
-
8 db tojásfehérje
-
16 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
24 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük (15 perc).
- Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
- A liszttel összekeverjük a sütőport, és óvatosan a tojáshabba keverjük.
- Majd hozzáadjuk az olvasztott vajat.
- Összedolgozzuk, és egy kizsírozott/ kivajazott tortaformába öntjük a masszát.
- Előmelegített sütőbe tesszük.
- 5 percet 220 C-on, majd 30 percet 180 C-on sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe.)
- 5-10 percet állni hagyjuk, majd levesszük a tortaforma oldalát, és tetejét vékonyan megkenjük baracklekvárral.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Tepsi mérete: 24x6
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 17317
- Feltöltés dátuma: 2010. július 23.
Ajánló
Megjegyzés: Elsőre vajat használtam, ami teljesen megszínezte, vagyis úgy nézett ki, mint egy hagyományos piskóta. Én azt ajánlom, hogy érdemes mindenképp zsírral készíteni, mert akkor valóban fehér színű piskótát kapunk, és ennek a receptnek szerintem ez a lényege. A lekvárt én találtam ki, de lehet bármi mást használni helyette, de önmagában is kitűnő. Illetve aki szereti, reszelt citromhéjat is tehet a habba.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Ezt a receptet egy Bártfai Laci bácsi receptkönyvben találtam. A neve csak egyszerűen "Fehér piskóta". Én ugyan 8 tojásfehérjét használtam fel, de a recept tartalmazza tojásonként a mennyiségeket. Tehát 1 tojásfehérjéhez 2 dkg cukor, 3 dkg liszt, 2 dkg vaj vagy 1 dkg zsír szükséges. Én a vaníliás cukrot beletettem, nem pedig rászórtam.