r
Nosalty Logó

Fehér piskóta baracklekvárral

NS
Fehér piskóta baracklekvárral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

643
Kalória
15g
Fehérje
98.6g
Szénhidrát
20.7g
Zsír
80.3g
Víz
19g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
50.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 643 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2691.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    910 mg
  • Nátrium
    1024 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    394.4 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    321.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 2572 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 297 kcal

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük (15 perc).
  2. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
  3. A liszttel összekeverjük a sütőport, és óvatosan a tojáshabba keverjük.
  4. Majd hozzáadjuk az olvasztott vajat.
  5. Összedolgozzuk, és egy kizsírozott/ kivajazott tortaformába öntjük a masszát.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük.
  7. 5 percet 220 C-on, majd 30 percet 180 C-on sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe.)
  8. 5-10 percet állni hagyjuk, majd levesszük a tortaforma oldalát, és tetejét vékonyan megkenjük baracklekvárral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 24x6

Ezt a receptet egy Bártfai Laci bácsi receptkönyvben találtam. A neve csak egyszerűen "Fehér piskóta". Én ugyan 8 tojásfehérjét használtam fel, de a recept tartalmazza tojásonként a mennyiségeket. Tehát 1 tojásfehérjéhez 2 dkg cukor, 3 dkg liszt, 2 dkg vaj vagy 1 dkg zsír szükséges. Én a vaníliás cukrot beletettem, nem pedig rászórtam.

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...