r
Nosalty Logó

Fehér kenyér Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Fehér kenyér Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Kovászhoz:

Tang zhonghoz:

Tésztához:

Összesen 235 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Kovászhoz:

Tang zhonghoz:

Tésztához:

Összesen 2836 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Kovászhoz:

Tang zhonghoz:

Tésztához:

Összesen 220 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 235 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9364.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1081 mg
  • Foszfor
    3264 mg
  • Nátrium
    4492 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1318 micro
Összesen 2836 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Kovászhoz:

  1. Előző este a lisztet a langyos vízzel és egy minimális élesztővel összedolgozzuk, kilisztezett kelesztőtálban másnapig magára hagyjuk.

Tang zhonghoz:

  1. A tang zhonghoz 1,2 dl hideg vízben 2 ek tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük krémes állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használjuk a tésztához.

Tésztához:

  1. Az 1 dl vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az 1 dkg élesztőt. Letakarva habosra futtatjuk fel.
  2. A kovászt, a kihűlt tang zhongot, az élesztős vizet , az írót, lisztet és sót kenyérsütőgép üstjébe töltjük, és összedagasztjuk, 1 óra alatt megkelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kihúzogatjuk kézzel, majd szorosan feltekerjük, sütőformába fektetjük.
  4. Tetejét kevés íróval megkenve lefedve kelni hagyjuk legalább fél órát.
  5. Közben előmelegítjük a sütőt 230 fokra hőlégkeverésen, és így sütjük 20 percig, majd lecsavarjuk 190 fokra, és további 20-30 percig sütjük. Csak a legvégén vesszük le a tetőt, kicsit megbarnítani a kenyeret.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2539
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehér kenyér Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Folyton kísérletezek, hogy mennyire illik össze a kovász, a tang zhonggal. Torma receptjén fellelkesülve nekiálltam egy újabb kenyeret sütni. Már próbálkoztam evvel a párosítással, de sikertelenül. Mindig hiszek neki. Ha ő azt mondja, meg lehet csinálni, akkor az biztosan úgy is van. Kicsit bonyolultnak tűnik, de csak azért, mert több apró kis feladatból tevődik össze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...