r
Nosalty Logó

Fehér- és étcsokis macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VZsófi
Fehér- és étcsokis macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Macaron elkészítése

A fehércsokoládés krém elkészítése

Az étcsokoládés krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Macaron elkészítése

A fehércsokoládés krém elkészítése

Az étcsokoládés krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 2147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Macaron elkészítése

A fehércsokoládés krém elkészítése

Az étcsokoládés krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1279.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.2 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 2147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

Macaron elkészítése

A fehércsokoládés krém elkészítése

Az étcsokoládés krém elkészítése

Összeállítás

Elkészítés

Macaron elkészítése

  1. A tojásfehérjét kimérjük, és egy éjszakán át szobahőmérsékleten hagyjuk "öregedni".
  2. A porcukrot, kakaóport és a mandulalisztet ledaráljuk, és ezután egy tálba szitáljuk.
  3. A tojásfehérjét egy robotgéppel segítségével lassan kezdjük el habbá verni, majd szépen lassan a cukor hozzáadásával verjük kemény habbá.
  4. Miután felverődött a tojásfehérje, több részletben adagoljuk hozzá a száraz anyagokat, és egy spatula segítségével keverjük össze őket.
  5. A kész masszának fényesnek és sűrűnek kell lennie, amelyet egy habzsákba kell tölteni.
  6. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és kis korongokat nyomunk a habzsákból. Miután ezzel készen vagyunk, a tepsit párszor gyengéden a konyhapulthoz ütögetjük, azért hogy a levegőbuborékokat eltávolítsuk.
  7. A tepsibe nyomott korongokat 30-40 percig hagyjuk száradni. Akkor jó, ha az ujjunkkal hozzáérve a tészta nem ragad.
  8. Előmelegített, 150 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

A fehércsokoládés krém elkészítése

  1. A csokoládét apró kockákra vágjuk, és egy tálba helyezzük.
  2. Egy edénybe beleöntjük a tejszínt és a vaníliás cukrot, és felforraljuk.
  3. Amikor felforrt a tejszín, a csokoládéhoz öntjük, és hagyjuk egy picit állni. Ezután röviden megkeverjük, és hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük.
  4. Hagyjuk kihűlni.

Az étcsokoládés krém elkészítése

  1. Elkészítése ugyanaz, mint a fehércsokoládés-krémé. Az egyetlen különbség, hogy vaníliás cukor helyett 1 ek. capuccino porral forraljuk fel a tejszínt.

Összeállítás

  1. A kihűlt krém segítségével két korongot összeillesztünk.
  2. 1 napig hagyjuk hűtőszekrényben állni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 31583
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VZsófi 10 recept

Már régóta szerepelt a sütési bakancslistámon, és most úgy döntöttem, elkészítem.

Hozzávalók

Macaron elkészítése

A fehércsokoládés krém elkészítése

Az étcsokoládés krém elkészítése

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...