Fehér- és étcsokis macaron
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VZsófi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 17% Zsír
Macaron elkészítése
-
42g porcukor161 kcal
-
17g mandulaliszt47 kcal
-
22g tojásfehérje11 kcal
-
19 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g só0 kcal
A fehércsokoládés krém elkészítése
-
20g habtejszín58 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
20g fehér csokoládé108 kcal
-
13 kcal
Az étcsokoládés krém elkészítése
-
20g habtejszín58 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
0 kcal
Összeállítás
Összesen
715
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 17% Zsír
Macaron elkészítése
-
125g porcukor484 kcal
-
50g mandulaliszt142 kcal
-
66g tojásfehérje34 kcal
-
57 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
0g só0 kcal
A fehércsokoládés krém elkészítése
-
60g habtejszín175 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
60g fehér csokoládé323 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Az étcsokoládés krém elkészítése
-
60g habtejszín175 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
60g étcsokoládé328 kcal
-
0 kcal
Összeállítás
Összesen
2147
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 17% Zsír
Macaron elkészítése
-
20.5g porcukor79 kcal
-
8.2g mandulaliszt23 kcal
-
10.8g tojásfehérje6 kcal
-
4.1g cukrozatlan kakaópor9 kcal
-
12.3g cukor48 kcal
-
0g só0 kcal
A fehércsokoládés krém elkészítése
-
9.8g habtejszín29 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
9.8g fehér csokoládé53 kcal
-
1.6g vaníliás cukor6 kcal
Az étcsokoládés krém elkészítése
-
9.8g habtejszín29 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
9.8g étcsokoládé54 kcal
-
0.8g cappuccino por0 kcal
Összeállítás
Összesen
352
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.4 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
715
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 96 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1279.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 499 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 304.2 g
-
Cukor 278 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 138.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 437 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 428 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
2147
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 22.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
352
kcal
Hozzávalók
Macaron elkészítése
-
125 g porcukor
-
50 g mandulaliszt
-
25 g cukrozatlan kakaópor
-
75 g cukor
-
1 csipet só
A fehércsokoládés krém elkészítése
-
60 g habtejszín
-
7 g vaj
-
60 g fehér csokoládé
-
1 csomag vaníliás cukor
Az étcsokoládés krém elkészítése
-
60 g habtejszín
-
7 g vaj
-
60 g étcsokoládé
-
1 ek cappuccino por
Összeállítás
Elkészítés
Macaron elkészítése
- A tojásfehérjét kimérjük, és egy éjszakán át szobahőmérsékleten hagyjuk "öregedni".
- A porcukrot, kakaóport és a mandulalisztet ledaráljuk, és ezután egy tálba szitáljuk.
- A tojásfehérjét egy robotgéppel segítségével lassan kezdjük el habbá verni, majd szépen lassan a cukor hozzáadásával verjük kemény habbá.
- Miután felverődött a tojásfehérje, több részletben adagoljuk hozzá a száraz anyagokat, és egy spatula segítségével keverjük össze őket.
- A kész masszának fényesnek és sűrűnek kell lennie, amelyet egy habzsákba kell tölteni.
- Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és kis korongokat nyomunk a habzsákból. Miután ezzel készen vagyunk, a tepsit párszor gyengéden a konyhapulthoz ütögetjük, azért hogy a levegőbuborékokat eltávolítsuk.
- A tepsibe nyomott korongokat 30-40 percig hagyjuk száradni. Akkor jó, ha az ujjunkkal hozzáérve a tészta nem ragad.
- Előmelegített, 150 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
A fehércsokoládés krém elkészítése
- A csokoládét apró kockákra vágjuk, és egy tálba helyezzük.
- Egy edénybe beleöntjük a tejszínt és a vaníliás cukrot, és felforraljuk.
- Amikor felforrt a tejszín, a csokoládéhoz öntjük, és hagyjuk egy picit állni. Ezután röviden megkeverjük, és hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük.
- Hagyjuk kihűlni.
Az étcsokoládés krém elkészítése
- Elkészítése ugyanaz, mint a fehércsokoládés-krémé. Az egyetlen különbség, hogy vaníliás cukor helyett 1 ek. capuccino porral forraljuk fel a tejszínt.
Összeállítás
- A kihűlt krém segítségével két korongot összeillesztünk.
- 1 napig hagyjuk hűtőszekrényben állni.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 163
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 60
- Össznézettség: 31583
- Feltöltés dátuma: 2017. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
VZsófi
10 recept
Már régóta szerepelt a sütési bakancslistámon, és most úgy döntöttem, elkészítem.