r
Nosalty Logó

Fehér csokoládés torta - gyorsan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pechula Alexa
Fehér csokoládés torta - gyorsan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 638 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 638 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    119.1 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3994.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1296 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.6 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 2550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegitjük.
  2. A tojáskat szétválasztjuk. Fehérjét 2 ek cukorral keményre verjük (célszerű előbb ezt megcsinálni, mert így nem kell elmosni a habverőt).
  3. Sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, a sütőporral elvegyített lisztet hozzáadjuk. (Ha esetleg túl sűrű, kicsi olajat adhatunk hozzá.)
  4. Ha ez megvan, hozzáadjuk két részletben a fehérjét óvatosan fakanállal beledolgozzuk.
  5. Vajazott formába tesszük, és berakjuk sülni.
  6. A krémet úgy kell elkésziteni, mint a normális pudingot, csak fele annyi tejjel.
  7. Ha megsült a piskótánk (tűpróba), megvárjuk mig kicsit kihűl, majd vizszintesen félbe vágjuk, az alját megkenjük a krémmel és ráfektetjük a tetejét.
  8. (Ha nagyon púpos levághatjuk az oda nem illő púpot és az esetleg megmaradt krémmel elfalatozhatjuk :D)
  9. A fehér csokit gőz fölött felolvasztjuk, és belekeverjük a vajat (csak annyit, hogy ne legyen túl folyós).
  10. Ha ez kicsit megszilárdul, mehet rá a díszítés a tejcsokival vagy tortadrazsét is lehet rá tenni, de akkor ne várjuk meg, hogy megszilárduljon, mert akkor ledobja magáról.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 16
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7825
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 17.

Ajánló

A mintázáshoz fordítsunk ki egy neylonzacskót, töltsük meg a nem túl folyékony tejcsokinkkal, és kicsi lyukat vágjunk a csükcskébe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Pechula Alexa 22 recept

Unaloműző torta, mások örömére (is).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...