r
Nosalty Logó

Fehér csokis - mascarpone-s túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehér csokis - mascarpone-s túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1809 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 7235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1680.7 g
  • Cink
    263 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    206 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1809 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145 g

Zsír

  • Összesen
    471.8 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6722.7 g
  • Cink
    1051 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    826 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    2331 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    44 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    613.2 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2245 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1090 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 7235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.5 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához összegyúrjuk a lisztet a tojással, a margarinnal, a cukorral, a kakaóporral. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt 180 C°-ra előmelegítjük.
  3. Kivajazunk egy kerek, cakkos szélű gyümölcstortaformát. (Szív alakú csatos formában készítettem el, könnyebb volt kivenni.)
  4. A tésztát lisztezett deszkán kb. 26 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és a formába fektetjük úgy, hogy az oldalára is jusson. Villával megszúrkáljuk a tésztát, sütőpapírt terítünk rá, és nehezéknek szárazbabot (lencsét) szórunk rá.
  5. A sütőben megsütjük. A sütőpapírt a nehezékkel leemeljük róla, és hagyjuk kihűlni.
  6. A túrót simára keverjük a cukorral. A fehér csokoládét vízfürdő fölött megolvasztjuk, összedolgozzuk a mascarpone-val, a túrókrémbe keverjük. A zselatint beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, és felmelegítjük a citromlével. (Zselatinfixet beleöntöttem a túrókrémbe a citromlével együtt).
  7. A tejszínt kemény habbá verjük, és a csokiforgáccsal együtt a krémbe forgatjuk. Tortaformába a tésztára kenjük, és legalább 2 órára behűtjük.
  8. Tálalás előtt tálcára emeljük. A tortabevonót megolvasztjuk, és a torta tetejére folyatjuk. Hagyjuk megszáradni. Csokiforgáccsal díszítjük.
  9. Díszítésképpen használhatunk tejszínhabot, meg habfixálót. A szívhez és a mintákhoz fehér csokoládét olvaszthatunk kevés olajjal, majd zsírpapírra nyomjuk tortadíszítővel, és hagyjuk megdermedni, majd a tortára helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7605
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátomnak kerestem valami szép és elegáns tortát, a harmadik évfordulónk alkalmára.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk