Fasírt spárgával és burgonyapürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Fasírt
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
81g zsemle221 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Burgonyapüré
Spárga
-
125g zöldspárga18 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
779
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Fasírt
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
324g zsemle885 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Burgonyapüré
Spárga
-
500g zöldspárga70 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3116
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Fasírt
-
18.5g darált sertéshús34 kcal
-
12g zsemle33 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa1 kcal
Burgonyapüré
Spárga
-
18.5g zöldspárga3 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
114
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.7 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1632.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 581 mg
-
Nátrium 596 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 396.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 415 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 814 micro
Összesen
779
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.6 g
Zsír
-
Összesen 131.4 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 801 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6528.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 1044 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 470 mg
-
Foszfor 2322 mg
-
Nátrium 2383 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 316.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1584.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 675 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 176 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 566 micro
-
Kolin: 867 mg
-
Retinol - A vitamin: 534 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1661 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3257 micro
Összesen
3116
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
Fasírt
-
50 dkg darált sertéshús
-
2 db tojás
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek zsemlemorzsa
Burgonyapüré
Spárga
-
50 dkg zöldspárga
-
2 ek vaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Fasírt
- A darált húst egy nagy tálba tesszük.
- A száraz zsemléket egy tál meleg vízbe helyezzük ázni (kb. 1 perc). Majd az elázott zsemlékből a legtöbb vizet kicsavarjuk (ne legyen túl száraz, mert nem fog összeállni a fasírt), és hozzáadjuk a húshoz.
- Jól összekeverjük a zsemledarabkákat a hússal. A tojásokat hozzáadjuk, és így is összedolgozzuk.
- Közben a vöröshagymát és kb. 2-3 gerezd fokhagymát megtisztítunk, és a konyhai reszelő legkisebb oldalán keresztül, a húshoz reszeljük a hagymákat.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és ételízesítővel ízesítjük. Majd összedolgozzuk a fasírtmasszát, és ismét megfűszerezzük, hogy valóban mindenhová megfelelő mennyiségű fűszer jusson.
- Ezt követően, egy tepsit kiolajozunk, és a rúd alakra formált masszát belehelyezzük (kb. 2 rúd). Hogyha a fasírt nem állt össze, akkor szórjunk hozzá egy kis zsemlemorzsát.
- Kb. 1 óra 15 perc vagy másfél óra alatt aranybarnára sütjük. (Kb. 50 percig fólia alatt.)
Burgonyapüré
- A burgonyát meghámozzuk. Jól megmossuk, és cikkekre vágjuk.
- Sós vízben feltesszük főni kb. 15-20 percre.
- Ha kész, akkor sózzuk, tejfellel, tejjel és vajjal ízesítjük, míg megfelelő állagú pürét nem kapunk.
Spárga
- A spárgákat megmossuk, fás szárukat levágjuk.
- Egy nagy wokban vagy rozsdamentes acél edényben pároljuk fedő alatt, annyi sós vízben, hogy 3/4-ig ellepje a zöldségeket.
- Hogyha a spárgák puhák (kb. 15 perc), akkor leöntjük a felesleges vizet. Kb. 2 evőkanálnyi mennyiséget hagyjunk rajta, majd hozzáadjuk a vajat, és kb. 2 percig a vajjal együtt pároljuk.
- Mindent frissen tálalunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2348
- Feltöltés dátuma: 2014. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Általában fasírtgolyó formájában szoktam elkészíteni ezt a receptet, viszont így fele annyi munka van vele. Családi összejöveteleken a kedvencek közé tartozik.