r
Nosalty Logó

Fasírt spárgával és burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fasírt spárgával és burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Fasírt

Burgonyapüré

Spárga

Összesen 779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Fasírt

Burgonyapüré

Spárga

Összesen 3116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Fasírt

Burgonyapüré

Spárga

Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    814 micro
Összesen 779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.6 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6528.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    2322 mg
  • Nátrium
    2383 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1584.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1661 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3257 micro
Összesen 3116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Fasírt

Burgonyapüré

Spárga

Elkészítés

Fasírt

  1. A darált húst egy nagy tálba tesszük.
  2. A száraz zsemléket egy tál meleg vízbe helyezzük ázni (kb. 1 perc). Majd az elázott zsemlékből a legtöbb vizet kicsavarjuk (ne legyen túl száraz, mert nem fog összeállni a fasírt), és hozzáadjuk a húshoz.
  3. Jól összekeverjük a zsemledarabkákat a hússal. A tojásokat hozzáadjuk, és így is összedolgozzuk.
  4. Közben a vöröshagymát és kb. 2-3 gerezd fokhagymát megtisztítunk, és a konyhai reszelő legkisebb oldalán keresztül, a húshoz reszeljük a hagymákat.
  5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és ételízesítővel ízesítjük. Majd összedolgozzuk a fasírtmasszát, és ismét megfűszerezzük, hogy valóban mindenhová megfelelő mennyiségű fűszer jusson.
  6. Ezt követően, egy tepsit kiolajozunk, és a rúd alakra formált masszát belehelyezzük (kb. 2 rúd). Hogyha a fasírt nem állt össze, akkor szórjunk hozzá egy kis zsemlemorzsát.
  7. Kb. 1 óra 15 perc vagy másfél óra alatt aranybarnára sütjük. (Kb. 50 percig fólia alatt.)

Burgonyapüré

  1. A burgonyát meghámozzuk. Jól megmossuk, és cikkekre vágjuk.
  2. Sós vízben feltesszük főni kb. 15-20 percre.
  3. Ha kész, akkor sózzuk, tejfellel, tejjel és vajjal ízesítjük, míg megfelelő állagú pürét nem kapunk.

Spárga

  1. A spárgákat megmossuk, fás szárukat levágjuk.
  2. Egy nagy wokban vagy rozsdamentes acél edényben pároljuk fedő alatt, annyi sós vízben, hogy 3/4-ig ellepje a zöldségeket.
  3. Hogyha a spárgák puhák (kb. 15 perc), akkor leöntjük a felesleges vizet. Kb. 2 evőkanálnyi mennyiséget hagyjunk rajta, majd hozzáadjuk a vajat, és kb. 2 percig a vajjal együtt pároljuk.
  4. Mindent frissen tálalunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2355
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Általában fasírtgolyó formájában szoktam elkészíteni ezt a receptet, viszont így fele annyi munka van vele. Családi összejöveteleken a kedvencek közé tartozik.

Hozzávalók

Fasírt

Burgonyapüré

Spárga

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...