r
Nosalty Logó

Farsangi pánkó székely módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Incsifincsi
Farsangi pánkó székely módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1071 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4283 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 1071 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3920.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1127 mg
  • Nátrium
    1879 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.7 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 4283 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt összekavarjuk a cukorral (2 ek), és felfuttatjuk a langyos tejjel.
  2. Ezután a liszthez adjuk a tojást, sót, cukrot (2 ek) és nem utolsó sorban az élesztőt.
  3. Ha megvagyunk, addig dagasztjuk a masszát, míg le nem válik a kezünkről. Körülbelül 1-1.5 órára meleg helyen állni hagyjuk (míg a duplájára nő).
  4. Ha letelt az idő, kivesszük, és lisztezett lapítóra kinyújtjuk, de óvatosan, különben nem fog felnőni (javasolt beolajozni a kezünket, a könnyebb formázás érdekében).
  5. Ezután kiszaggatjuk, 5-10 percet állni hagyjuk.
  6. Előmelegített, forró olajban megsütjük (eközben forgatjuk, vigyázunk, hogy ne égjen oda).
  7. Ha kész vagyunk, kiszedjük (próbáljunk meg minél több olajat lecsepegtetni a pánkóról), és megszórjuk cukorral, porcukorral.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 280
  • Össznézettség: 89067
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Farsangi pánkó székely módra
Incsifincsi 31 recept

Farsangi időszakban előszeretettel fogyasztjuk a pánkót! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...