Farsangi fánk Tami konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 35% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
50g tej28 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
25g tojássárgája81 kcal
A sütéshez
-
106g napraforgó olaj939 kcal
A tálaláshoz
-
139 kcal
-
13g porcukor48 kcal
Összesen
1857
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 35% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g tej112 kcal
-
40g élesztő42 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
A sütéshez
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
A tálaláshoz
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
50g porcukor194 kcal
Összesen
7427
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 35% Zsír
A tésztához
-
30.8g finomliszt112 kcal
-
12.3g tej7 kcal
-
2.5g élesztő3 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
-
3.7g vaj26 kcal
-
6.2g tojássárgája20 kcal
A sütéshez
-
26.2g napraforgó olaj231 kcal
A tálaláshoz
-
12.3g sárgabaracklekvár34 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
Összesen
457
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 127.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 304 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.5 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 193 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 296 micro
Összesen
1857
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.1 g
Zsír
-
Összesen 510 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 223 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 163 g
-
Koleszterin 1214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2253.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 234 mg
-
Kálcium 495 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 1117 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 638.1 g
-
Cukor 207 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 210.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 791 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 179 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 614 micro
-
Kolin: 917 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1184 micro
Összesen
7427
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
457
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g finomliszt
-
200 ml tej
-
40 g élesztő
-
50 g porcukor
-
5 db tojássárgája
A sütéshez
-
5 dl napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
20 dkg sárgabaracklekvár
-
5 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot és az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, majd hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.
- A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat vagy sütőmargarint és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kitéve addig gyúrjuk, amíg teljesen sima nem lesz. Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le és meleg helyre téve kelesszük a duplájára, kb. 30-60 perc alatt.
- Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. A fánkokat 10 percig pihentessük. Most a fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk.
- Kis adagokban kisütjük őket a forró olajban. Az első oldalukat 2-3 percig sütjük, - itt az idő persze nem mérvadó, ha gyorsabban pirul, lehet kevesebb idő is elég -, majd megfordítjuk őket, és további 1-2 percig sütjük. Ami nagyon lényeges: a sütést úgy kezdjük, hogy a fánknak az az oldala legyen alul, amelyiken a lyuk van, a második lényeges dolog, hogy ezt a lyukas felét, fedővel lefedve süssük, ettől lesz szép szalagos a fánk. Mikor megfordítjuk őket a másik oldalukra, akkor már fedő nélkül süssük készre a fánkokat.
- Sütés ideje: 2 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15149
- Feltöltés dátuma: 2012. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Süteményeskönyben találkoztam vele, és szeretem, mert könnyű és finom, levesek mellé második fogásként!