r
Nosalty Logó

Farsangi fánk Tami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Farsangi fánk Tami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 7427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 1857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    510 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    223 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    1214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2253.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1117 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    638.1 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    791 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    179 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    614 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 7427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 457 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot és az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, majd hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.
  2. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat vagy sütőmargarint és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kitéve addig gyúrjuk, amíg teljesen sima nem lesz. Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le és meleg helyre téve kelesszük a duplájára, kb. 30-60 perc alatt.
  3. Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. A fánkokat 10 percig pihentessük. Most a fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk.
  4. Kis adagokban kisütjük őket a forró olajban. Az első oldalukat 2-3 percig sütjük, - itt az idő persze nem mérvadó, ha gyorsabban pirul, lehet kevesebb idő is elég -, majd megfordítjuk őket, és további 1-2 percig sütjük. Ami nagyon lényeges: a sütést úgy kezdjük, hogy a fánknak az az oldala legyen alul, amelyiken a lyuk van, a második lényeges dolog, hogy ezt a lyukas felét, fedővel lefedve süssük, ettől lesz szép szalagos a fánk. Mikor megfordítjuk őket a másik oldalukra, akkor már fedő nélkül süssük készre a fánkokat.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15149
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Süteményeskönyben találkoztam vele, és szeretem, mert könnyű és finom, levesek mellé második fogásként!

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...