Farsangi fánk Kitty konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 38% Zsír
-
125g finomliszt455 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
75g tej42 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g lekvár/ dzsem139 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
1874
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 38% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
300g tej168 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Összesen
7503
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 38% Zsír
-
29.6g finomliszt108 kcal
-
4.7g tojássárgája15 kcal
-
5.9g margarin42 kcal
-
1.8g élesztő2 kcal
-
17.8g tej10 kcal
-
3g porcukor11 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.8g lekvár/ dzsem33 kcal
-
25.2g napraforgó olaj223 kcal
Összesen
444
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 134.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 556.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
1874
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.8 g
Zsír
-
Összesen 538.6 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 245 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 184 g
-
Koleszterin 868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2225.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 573 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 996 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 590.7 g
-
Cukor 161 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 202.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1124 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 186 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 506 micro
-
Kolin: 751 mg
-
Retinol - A vitamin: 1065 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 681 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 966 micro
Összesen
7503
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
444
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
4 db tojássárgája
-
10 dkg margarin
-
3 dkg élesztő
-
3 dl tej
-
5 dkg porcukor
-
1 csipet só
-
20 dkg lekvár/ dzsem
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A lisztet szitáljuk egy nagy keverőtálba, a közepébe készítsünk kis fészket, ebbe morzsoljuk bele az élesztőt, melyet keverjünk el kevés langyos tejjel és cukorral.
- Mikor az élesztő felfut, a tésztához adjuk hozzá a megmaradt tejet, az olvasztott margarint, porcukrot, reszelt citromhéjat, és egy kevés kis sót.
- Robotgéppel dolgozzuk simára, ruhával letakarva kelesszük meg meleg helyen, körülbelül 1 óráig.
- A megkelt tésztát terítsük ki lisztezett deszkára, nyújtsuk ki, majd egyszer hajtsuk félbe. Körülbelül 1 cm vastagra nyújtsuk ki ismét, majd nagy pogácsaszaggatóval vagy pohárral szaggassunk ki belőle korongokat. Az a jó tészta, ha lágy lesz.
- Ezután takarjuk le őket, tartsuk meleg helyen, körülbelül fél órát pihentessük.
- Mielőtt elkezdenénk sütni, közepükbe nyomjunk mélyedést, amelybe belenyomtuk a mélyedést, azt a felét tegyük bele az olajba először, majd tegyünk rá fedőt. Ha megfordítottuk a fánkokat, akkor már nem szükséges rátenni a fedőt. Ne hevítsük túl a zsiradékot, mert a fánk külseje hirtelen megbarnul, és a belseje nyers marad.
- Tálaláskor a fánk közepében lévő mélyedésbe tegyünk lekvárt, majd porcukorral hintsük meg.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 14751
- Feltöltés dátuma: 2013. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Első alkalmam volt, hogy megpróbálkoztam a fánk elkészítésével. Nem csalódtam, tökéletesre sikerült. Mind ízre és mind formára egyaránt. Csak ajánlhatom mindenkinek, aki szereti a fánkot, bátran próbálkozzon vele.