r
Nosalty Logó

Farsangi fánk karneváli jelmezben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Farsangi fánk karneváli jelmezben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A fánkhoz

A tetejére

Összesen 1609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A fánkhoz

A tetejére

Összesen 8049 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A fánkhoz

A tetejére

Összesen 393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    529.6 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    232 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    172 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3434.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    688 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    181 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    604 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 8049 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 393 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A tetejére

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Az élesztőt egy deciliter tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A többi hozzávalóval együtt összekeverjük a liszttel.
  3. A folyékony hozzávalóktól függően a liszt mennyisége változhat. Ne legyen nagyon lágy a tészta!
  4. Néhány percig fakanállal dagasztjuk.
  5. Lefedve duplájára kelesztjük, kb. egy óra alatt.
  6. A kelesztőből lisztezett deszkára borítjuk, ekkor már nem gyúrjuk át! Kb. 4 cm vastagra nyújtjuk a kezünkkel. Közepes pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk a fánkokat.
  7. Ismét pihentetjük 10-15 percig.
  8. Ezalatt egy edényben olajat melegítünk.
  9. Közepesen forró olajban sütjük a fánkokat. Alsó felének közepébe ujjunkkal egy kis lyukat nyomunk, így dobjuk bele az olajba. Rögtön lefedjük. 2-3 percig sütjük, utána megfordítjuk őket, és fedő nélkül további 1-2 percig aranybarnára sütjük
  10. A csokoládé mázhoz étcsokoládét olvasztunk gőz felett vagy többszöri kevergetés mellett mikróban.
  11. Ezzel vonjuk be a már kihűlt fánkokat. Színes cukorgolyókkal díszítjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5659
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Ajánló

A maradék tojásfehérjét fagyasszuk le, így később más süteménybe még felhasználhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám receptje, ami eddig mindig bevált. (: További képek a blogomon.

Hozzávalók

A fánkhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...