Farsangi fánk házi baracklekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g tej14 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
139 kcal
-
106g napraforgó olaj235 kcal
Összesen
691
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g tej56 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
2766
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
19g finomliszt69 kcal
-
9.5g tej5 kcal
-
1.9g élesztő2 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
3.8g tojássárgája12 kcal
-
53 kcal
-
40.3g napraforgó olaj89 kcal
Összesen
262
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.3 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
691
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.6 g
Zsír
-
Összesen 137.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 477 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1042.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 482 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 349.4 g
-
Cukor 152 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 122.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 379 mg
-
Retinol - A vitamin: 283 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 474 micro
Összesen
2766
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg finomliszt
-
1 dl tej
-
2 dkg élesztő
-
5 dkg porcukor
-
2 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
-
20 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
- Langyos tejbe tegyünk 3 dkg porcukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, majd 10-15 percig hagyjuk pihenni, hogy felfusson.
- Jól keverjük össze az élesztős tejet, a tojássárgáját, az olvasztott vajat és a lisztet.
- Öntsük nyújtódeszkára, és addig gyúrjuk, míg egy teljesen sima tésztát nem kapunk (eleinte nagyon ragadós!).
- A tésztából formázzunk egy cipót, tegyük tálba, és meleg helyen kelesszük duplájára kb. 20 perc alatt.
- Lisztezett deszkán egyujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki.
- Szaggassuk ki a fánkokat fánkszaggatóval, vagy egy 6 cm átmérőjű bögrével/pohárral.
- A fánkok közepét az ujjunkkal nyomkodjuk be, aztán forró olajban szép barnára süssük ki mindkét oldalát.
- A kész fánkokról itassuk le szalvétával az olajat.
- Tegyünk baracklekvárt a fánkok közepébe, majd szórjuk meg őket porcukorral.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 14575
- Feltöltés dátuma: 2012. június 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Anyukámnak mindig az volt a vágya, hogy megtanuljon fánkot sütni, de valahogy sosem találta meg álmai fánkreceptjét. Az egyik túl bonyolult volt, a másik túl olajos, a NoSalty oldalt meg még nem ismertük. ;-) Szerencsére a kezünkbe került egy régebbi Blikk újság, és benne ez a Fásy Ádám-recept. Azóta Anyu világbajnok fánkokat süt.