r
Nosalty Logó

Farsangi fánk házi baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Farsangi fánk házi baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.4 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 2766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos tejbe tegyünk 3 dkg porcukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, majd 10-15 percig hagyjuk pihenni, hogy felfusson.
  2. Jól keverjük össze az élesztős tejet, a tojássárgáját, az olvasztott vajat és a lisztet.
  3. Öntsük nyújtódeszkára, és addig gyúrjuk, míg egy teljesen sima tésztát nem kapunk (eleinte nagyon ragadós!).
  4. A tésztából formázzunk egy cipót, tegyük tálba, és meleg helyen kelesszük duplájára kb. 20 perc alatt.
  5. Lisztezett deszkán egyujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki.
  6. Szaggassuk ki a fánkokat fánkszaggatóval, vagy egy 6 cm átmérőjű bögrével/pohárral.
  7. A fánkok közepét az ujjunkkal nyomkodjuk be, aztán forró olajban szép barnára süssük ki mindkét oldalát.
  8. A kész fánkokról itassuk le szalvétával az olajat.
  9. Tegyünk baracklekvárt a fánkok közepébe, majd szórjuk meg őket porcukorral.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 14636
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukámnak mindig az volt a vágya, hogy megtanuljon fánkot sütni, de valahogy sosem találta meg álmai fánkreceptjét. Az egyik túl bonyolult volt, a másik túl olajos, a NoSalty oldalt meg még nem ismertük. ;-)  Szerencsére a kezünkbe került egy régebbi Blikk újság, és benne ez a Fásy Ádám-recept. Azóta Anyu világbajnok fánkokat süt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...