Farsangi fánk Emily123 konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Emily123
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
175g finomliszt637 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g tej56 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8 kcal
-
3g kockacukor12 kcal
-
149g napraforgó olaj329 kcal
A tálaláshoz
-
104 kcal
-
8g porcukor29 kcal
Összesen
1339
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
700g finomliszt2548 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
400g tej224 kcal
-
56g vaj402 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
12g kockacukor46 kcal
-
595g napraforgó olaj1315 kcal
A tálaláshoz
-
150g sárgabaracklekvár417 kcal
-
30g porcukor116 kcal
Összesen
5358
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
34.1g finomliszt124 kcal
-
3.9g tojássárgája13 kcal
-
19.5g tej11 kcal
-
2.7g vaj20 kcal
-
1.5g friss élesztő2 kcal
-
0.6g kockacukor2 kcal
-
29g napraforgó olaj64 kcal
A tálaláshoz
-
7.3g sárgabaracklekvár20 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
Összesen
262
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.1 g
Zsír
-
Összesen 57.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 247 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 683.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 50.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
1339
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.5 g
Zsír
-
Összesen 230.9 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 988 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2734.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 288 mg
-
Kálcium 714 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 1211 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 703.8 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 200.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 688 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 65 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 552 micro
-
Kolin: 764 mg
-
Retinol - A vitamin: 673 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1001 micro
Összesen
5358
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
70 dkg finomliszt
-
4 db tojássárgája
-
4 dl tej
-
3 dkg friss élesztő
-
4 db kockacukor
-
7 dl napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
15 dkg sárgabaracklekvár
-
3 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához
- 2 dl langyos tejbe teszünk 4 kockacukrot és az élesztőt.
- A tojássárgájába csipet sót teszünk, folyamatos keveréssel hozzáadjuk a 2 dl szintén langyos tejet. Ezután jöhet a többi hozzávaló: az átszitált liszt, az olvasztott vaj és az élesztős tej. Alaposan kidagasztjuk, hogy elváljon a tál faláról a tészta. Tetejét vékonyan meglisztezzük, letakarjuk, és meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük.
- Kelesztés után lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Nagyobb alakú pogácsaszaggatóval vagy egy vékony falú pohárral kiszaggatjuk. Hagyjuk kelni még 1/2 órát.
- Nem túl forró, bő olajban mindkét oldalát kisütjük. Jó praktika, hogy mielőtt az olajba helyezzük, hüvelykujjal kis bemélyedést csinálunk a tésztára, és ezzel a mélyedéssel lefelé tesszük az olajba. Ekkor lesz hely a lekvárnak. Házi baracklekvárral, porcukorral tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 225
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8042
- Feltöltés dátuma: 2019. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Emily123
1 recept
Gyermekeim farsangi mulatságára évekig készítettem ezt a receptet. Miután már nem voltak iskolások, néptáncos barátaimnak készítem évek óta a farsangi mulatságunkra. Én lettem a fánkfelelős. Levegős, puha, házi baracklekvárral isteni finomság.