r
Nosalty Logó

Farsangi fánk Emily123 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emily123
Farsangi fánk Emily123 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1339 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 5358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 262 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1339 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.5 g

Zsír

  • Összesen
    230.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2734.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    703.8 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    673 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 5358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 2 dl langyos tejbe teszünk 4 kockacukrot és az élesztőt.
  2. A tojássárgájába csipet sót teszünk, folyamatos keveréssel hozzáadjuk a 2 dl szintén langyos tejet. Ezután jöhet a többi hozzávaló: az átszitált liszt, az olvasztott vaj és az élesztős tej. Alaposan kidagasztjuk, hogy elváljon a tál faláról a tészta. Tetejét vékonyan meglisztezzük, letakarjuk, és meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük.
  3. Kelesztés után lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Nagyobb alakú pogácsaszaggatóval vagy egy vékony falú pohárral kiszaggatjuk. Hagyjuk kelni még 1/2 órát.
  4. Nem túl forró, bő olajban mindkét oldalát kisütjük. Jó praktika, hogy mielőtt az olajba helyezzük, hüvelykujjal kis bemélyedést csinálunk a tésztára, és ezzel a mélyedéssel lefelé tesszük az olajba. Ekkor lesz hely a lekvárnak. Házi baracklekvárral, porcukorral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8042
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Emily123 1 recept

Gyermekeim farsangi mulatságára évekig készítettem ezt a receptet. Miután már nem voltak iskolások, néptáncos barátaimnak készítem évek óta a farsangi mulatságunkra. Én lettem a fánkfelelős. Levegős, puha, házi baracklekvárral isteni finomság.

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...