Fánk Fincitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Finci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 43% Zsír
tésztához
-
7 kcal
-
100g tej56 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
hempergetéshez
sütéshez
-
106g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
1660
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 43% Zsír
tésztához
-
29 kcal
-
400g tej224 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
hempergetéshez
sütéshez
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Összesen
6641
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 43% Zsír
tésztához
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
26.5g tej15 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
26.5g finomliszt96 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
3.3g vaj24 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
hempergetéshez
sütéshez
-
28.1g napraforgó olaj249 kcal
Összesen
441
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 43% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 123.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 471.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 23.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
1660
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 43% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67 g
Zsír
-
Összesen 494.1 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 216 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 160 g
-
Koleszterin 759 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1886.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 618 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 736 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 488.1 g
-
Cukor 177 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 92.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 571 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 178 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 404 micro
-
Kolin: 547 mg
-
Retinol - A vitamin: 558 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 729 micro
Összesen
6641
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 43% Zsír
- 8% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 32.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 6.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
441
kcal
Hozzávalók
tésztához
-
1 csapott ek cukor
-
40 dkg finomliszt
-
3 db tojássárgája
-
50 g vaj
-
50 g cukor
-
1 csipet só
-
1 citromból nyert citromhéj
hempergetéshez
sütéshez
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
tésztához
- Kovászt készítünk. Kb. 1 dl tejet megmelegítünk (de ne legyen forró!), hozzáadjuk az 1 evőkanál cukrot és az élesztőt. Pihentetjük. Ha az élesztő megdagadt, hozzáadjuk a lisztet, majd a tojássárgáját, vajat, cukrot, sót és a citromhéjat is.
- Annyi tejet adunk hozzá, hogy a galuskatésztánál sűrűbb, keményebb tésztánk legyen. Ez erősen függ a liszt minőségétől, így azért írtam, hogy összesen kb. 4 dl tej kell a tésztához.
- A fánkunk akkor lesz szép, könnyű és lyukacsos, ha erősen kiverjük. Ez azt jelenti, hogy a kezünkkel lapátot formálva elemeljük a tálból, és fel-fel emeljük. Ezt addig csináljuk, amíg a tészta homogén, és levegőtől buborékos nem lesz. (Nem egy könnyű meló.) Kelesztjük.
- Ha megkelt, erősen lisztezett deszkára borítjuk. A tésztát kézzel lapogatjuk, és kb. 1 cm vastagságúra húzzuk. Nem nyújtjuk! Lisztezett fánk vagy pogácsakiszúróval (ezek híján pohárral) kiszúrjuk, és újra pihentetjük.
- A porcukrot és a vanília rudat összedaráljuk, és nagy tálba tesszük.
- Bő olajban sütjük. Forrón a vaníliás cukorban jól meghempergetjük őket.
- Sütés ideje: 2 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1438
- Feltöltés dátuma: 2014. február 12.
Ajánló
Magában, lekvárral, pudinggal.....
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Finci
14 recept
Itt a fánkszezon. Gondoltuk, tartunk egy főpróbát. Nagymama elővette régi, jól bevált fánk receptjét, és aztán újra és újra megcsináltattuk vele. És a farsangnak még messze nincs vége.....