r
Nosalty Logó

Fánk Fincitől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Finci
Fánk Fincitől
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztához

hempergetéshez

sütéshez

1660
Kalória
16.7g
Fehérje
122g
Szénhidrátok
123.5g
Zsír
23.1g
Víz
189.6g
Koleszterin
3.5g
Rost
44.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 43% Zsír

tésztához

hempergetéshez

sütéshez

Összesen 1660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 43% Zsír

tésztához

hempergetéshez

sütéshez

Összesen 6641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 43% Zsír

tésztához

hempergetéshez

sütéshez

Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 1660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    494.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    216 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1886.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.1 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 6641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    6.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 441 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. Kovászt készítünk. Kb. 1 dl tejet megmelegítünk (de ne legyen forró!), hozzáadjuk az 1 evőkanál cukrot és az élesztőt. Pihentetjük. Ha az élesztő megdagadt, hozzáadjuk a lisztet, majd a tojássárgáját, vajat, cukrot, sót és a citromhéjat is.
  2. Annyi tejet adunk hozzá, hogy a galuskatésztánál sűrűbb, keményebb tésztánk legyen. Ez erősen függ a liszt minőségétől, így azért írtam, hogy összesen kb. 4 dl tej kell a tésztához.
  3. A fánkunk akkor lesz szép, könnyű és lyukacsos, ha erősen kiverjük. Ez azt jelenti, hogy a kezünkkel lapátot formálva elemeljük a tálból, és fel-fel emeljük. Ezt addig csináljuk, amíg a tészta homogén, és levegőtől buborékos nem lesz. (Nem egy könnyű meló.) Kelesztjük.
  4. Ha megkelt, erősen lisztezett deszkára borítjuk. A tésztát kézzel lapogatjuk, és kb. 1 cm vastagságúra húzzuk. Nem nyújtjuk! Lisztezett fánk vagy pogácsakiszúróval (ezek híján pohárral) kiszúrjuk, és újra pihentetjük.
  5. A porcukrot és a vanília rudat összedaráljuk, és nagy tálba tesszük.
  6. Bő olajban sütjük. Forrón a vaníliás cukorban jól meghempergetjük őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 2 perc

Itt a fánkszezon. Gondoltuk, tartunk egy főpróbát. Nagymama elővette régi, jól bevált fánk receptjét, és aztán újra és újra megcsináltattuk vele. És a farsangnak még messze nincs vége.....

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!