r
Nosalty Logó

Fánk Fincitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Finci
Fánk Fincitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 43% Zsír

tésztához

hempergetéshez

sütéshez

Összesen 1660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 43% Zsír

tésztához

hempergetéshez

sütéshez

Összesen 6641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 43% Zsír

tésztához

hempergetéshez

sütéshez

Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 1660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    494.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    216 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1886.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.1 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 6641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 441 kcal

Hozzávalók

tésztához

hempergetéshez

sütéshez

Elkészítés

tésztához

  1. Kovászt készítünk. Kb. 1 dl tejet megmelegítünk (de ne legyen forró!), hozzáadjuk az 1 evőkanál cukrot és az élesztőt. Pihentetjük. Ha az élesztő megdagadt, hozzáadjuk a lisztet, majd a tojássárgáját, vajat, cukrot, sót és a citromhéjat is.
  2. Annyi tejet adunk hozzá, hogy a galuskatésztánál sűrűbb, keményebb tésztánk legyen. Ez erősen függ a liszt minőségétől, így azért írtam, hogy összesen kb. 4 dl tej kell a tésztához.
  3. A fánkunk akkor lesz szép, könnyű és lyukacsos, ha erősen kiverjük. Ez azt jelenti, hogy a kezünkkel lapátot formálva elemeljük a tálból, és fel-fel emeljük. Ezt addig csináljuk, amíg a tészta homogén, és levegőtől buborékos nem lesz. (Nem egy könnyű meló.) Kelesztjük.
  4. Ha megkelt, erősen lisztezett deszkára borítjuk. A tésztát kézzel lapogatjuk, és kb. 1 cm vastagságúra húzzuk. Nem nyújtjuk! Lisztezett fánk vagy pogácsakiszúróval (ezek híján pohárral) kiszúrjuk, és újra pihentetjük.
  5. A porcukrot és a vanília rudat összedaráljuk, és nagy tálba tesszük.
  6. Bő olajban sütjük. Forrón a vaníliás cukorban jól meghempergetjük őket.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1403
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 12.

Ajánló

Magában, lekvárral, pudinggal.....

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a fánkszezon. Gondoltuk, tartunk egy főpróbát. Nagymama elővette régi, jól bevált fánk receptjét, és aztán újra és újra megcsináltattuk vele. És a farsangnak még messze nincs vége.....

Hozzávalók

tésztához

hempergetéshez

sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...