Fánk 18.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Maria.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 41% Zsír
A 10 személyes adaghoz
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
16g tojásfehérje8 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
3g rum7 kcal
-
4 kcal
-
60g tej34 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Az 5 személyes adaghoz
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
2g rum4 kcal
-
2 kcal
-
30g tej17 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
1946
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 41% Zsír
A 10 személyes adaghoz
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
32g rum74 kcal
-
42g friss élesztő44 kcal
-
600g tej336 kcal
-
850g napraforgó olaj7514 kcal
Az 5 személyes adaghoz
-
500g finomliszt1820 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
16g rum37 kcal
-
21g friss élesztő22 kcal
-
300g tej168 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Összesen
19469
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 41% Zsír
A 10 személyes adaghoz
-
22.6g finomliszt82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
3.6g tojásfehérje2 kcal
-
1.8g porcukor7 kcal
-
2.3g vaj16 kcal
-
0.7g rum2 kcal
-
0.9g friss élesztő1 kcal
-
13.6g tej8 kcal
-
19.2g napraforgó olaj170 kcal
Az 5 személyes adaghoz
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
1.8g tojásfehérje1 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0.4g rum1 kcal
-
0.5g friss élesztő0 kcal
-
6.8g tej4 kcal
-
9.6g napraforgó olaj85 kcal
Összesen
440
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 146.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 591.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 55.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
1946
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 233.8 g
Zsír
-
Összesen 1462.8 g
-
Telített zsírsav 264 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 640 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 480 g
-
Koleszterin 1625 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5911.7 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 631 mg
-
Kálcium 1484 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 392 mg
-
Foszfor 2375 mg
-
Nátrium 974 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1319.6 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 558.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1483 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 531 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1075 micro
-
Kolin: 1192 mg
-
Retinol - A vitamin: 1452 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 343 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1584 micro
Összesen
19469
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
440
kcal
Hozzávalók
A 10 személyes adaghoz
-
100 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
4 db tojássárgája
-
4 db tojásfehérje
-
80 g porcukor
-
4 ek rum
-
42 g friss élesztő
Az 5 személyes adaghoz
-
50 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
2 db tojássárgája
-
2 db tojásfehérje
-
40 g porcukor
-
50 g vaj
-
2 ek rum
-
21 g friss élesztő
-
3 dl tej
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A 10 személyes adaghoz
- Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a lisztet. A liszt közepébe csinálunk egy kis mélyedést, és belemorzsoljuk az élesztőt, meszórjuk 1 ek cukorral, és felöntjük 50 ml langyos tejjel, és megszórjuk egy kevés lisztel a tetejét (ennél a fánknál egyenesen a tálban készítjük az élesztő felfuttatását).
- Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a tojássárgákat, a vajat, a reszelt citromhéját, a cukrot, a sót, a rumot és a többi langyos tejet. Sima tésztává kidolgozzuk. Letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk kelni 30 percet. Közben a 4 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a kelt tésztába, sima tésztává dolgozzuk.
- Letakarjuk, és újra félre tesszük meleg helyre kelni 20 percre. A tésztát 11/2 cm vastagságúra sodorjuk, és fánkokat szaggatunk 6-7 cm átmérőjűeket. Lisztezett deszkára rakjuk. Letakarjuk konyharuhával, és 5-10 percet hagyjuk még kelni.
- Az olajat felmelegítjük (de nem szabad nagyon forrónak lennie). A fánkokat a közepén benyomjuk (hogy sütés közben lyukak legyenek benne). Mielőtt beletennénk az olajba sülni, rázzuk le a lisztet róluk. Az olajba úgy rakjuk a fánkokat, hogy ami a deszkát érintette alul, az kerüljön fölülre. Akkor jó az olaj hőfoka, ha beleteszünk 1 db fánkot, és bugyborékol körülötte az olaj. Lehet belerakni a többit is (csak annyit rakjunk az edénybe, hogy kényelmesen elférjenek).
- Letakarjuk kb. 1-2 percet alacsony lángon sütjük, levesszük a fedőt róla, és megforgatjuk a fánkokat, de már nem kell letakarni. Ezt a felét is sütjük alacsony lángon. Kiszedjük az olajból, lecsepegtetjük a fölösleges olajat róluk, és fogyaszthatjuk is.
- Ha szeretnénk, megforgathatjuk még melegen "1 csomag vaníliás cukor és 5 ek kristály cukor" keverékében is. Lekvárral vagy amivel szeretnénk, fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 15468
- Feltöltés dátuma: 2011. március 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Maria.
190 recept
Ezen az oldalon találtam. Megtetszett a recept, és szombaton vendégeket vártam, elkészítettem. Nagyon ízlett mindenkinek, mert nagyon könnyű a tésztája. Az egész adagból 60 darab lesz. A féladagból 30 db lesz.