r
Nosalty Logó

Fánk 18.

Maria.
Fánk 18.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A 10 személyes adaghoz

Az 5 személyes adaghoz

1946
Kalória
23.4g
Fehérje
132g
Szénhidrát
146.3g
Zsír
55.9g
Víz
162.5g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
16.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A 10 személyes adaghoz

Az 5 személyes adaghoz

Összesen 1946 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A 10 személyes adaghoz

Az 5 személyes adaghoz

Összesen 19469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A 10 személyes adaghoz

Az 5 személyes adaghoz

Összesen 440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    146.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1946 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.8 g

Zsír

  • Összesen
    1462.8 g
  • Telített zsírsav
    264 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    640 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    480 g
  • Koleszterin
    1625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5911.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    631 mg
  • Kálcium
    1484 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2375 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1319.6 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    558.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    531 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1075 micro
  • Kolin:
    1192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1452 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1584 micro
Összesen 19469 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 440 kcal

Elkészítés

A 10 személyes adaghoz

  1. Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a lisztet. A liszt közepébe csinálunk egy kis mélyedést, és belemorzsoljuk az élesztőt, meszórjuk 1 ek cukorral, és felöntjük 50 ml langyos tejjel, és megszórjuk egy kevés lisztel a tetejét (ennél a fánknál egyenesen a tálban készítjük az élesztő felfuttatását).
  2. Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a tojássárgákat, a vajat, a reszelt citromhéját, a cukrot, a sót, a rumot és a többi langyos tejet. Sima tésztává kidolgozzuk. Letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk kelni 30 percet. Közben a 4 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a kelt tésztába, sima tésztává dolgozzuk.
  3. Letakarjuk, és újra félre tesszük meleg helyre kelni 20 percre. A tésztát 11/2 cm vastagságúra sodorjuk, és fánkokat szaggatunk 6-7 cm átmérőjűeket. Lisztezett deszkára rakjuk. Letakarjuk konyharuhával, és 5-10 percet hagyjuk még kelni.
  4. Az olajat felmelegítjük (de nem szabad nagyon forrónak lennie). A fánkokat a közepén benyomjuk (hogy sütés közben lyukak legyenek benne). Mielőtt beletennénk az olajba sülni, rázzuk le a lisztet róluk. Az olajba úgy rakjuk a fánkokat, hogy ami a deszkát érintette alul, az kerüljön fölülre. Akkor jó az olaj hőfoka, ha beleteszünk 1 db fánkot, és bugyborékol körülötte az olaj. Lehet belerakni a többit is (csak annyit rakjunk az edénybe, hogy kényelmesen elférjenek).
  5. Letakarjuk kb. 1-2 percet alacsony lángon sütjük, levesszük a fedőt róla, és megforgatjuk a fánkokat, de már nem kell letakarni. Ezt a felét is sütjük alacsony lángon. Kiszedjük az olajból, lecsepegtetjük a fölösleges olajat róluk, és fogyaszthatjuk is.
  6. Ha szeretnénk, megforgathatjuk még melegen "1 csomag vaníliás cukor és 5 ek kristály cukor" keverékében is. Lekvárral vagy amivel szeretnénk, fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Ezen az oldalon találtam. Megtetszett a recept, és szombaton vendégeket vártam, elkészítettem. Nagyon ízlett mindenkinek, mert nagyon könnyű a tésztája. Az egész adagból 60 darab lesz. A féladagból 30 db lesz.

További receptek

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...