r
Nosalty Logó

Fánk 10. - sörös tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fánk 10. - sörös tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 9741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    610.5 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    256 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    172 g
  • Koleszterin
    2493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5156.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    460 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2151 mg
  • Nátrium
    1723 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1788 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    184 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    986 micro
  • Kolin:
    1850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1749 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2369 micro
Összesen 9741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 evőkanál liszttel, 5 dkg cukorral, 3 evőkanál langyos tejjel, 5 dkg élesztővel kovászt csinálunk.
  2. A reszelt citrom héjat, a lisztet, a sót, a tojás sárgáját, a rumot, a kovászt és a langyos sört beletesszük egy nagy tálba.
  3. Addig dagasztjuk, amíg hólyagos lesz, utána a langyos vajjal még tovább dagasztjuk, amíg jól elegyedik a tésztával.
  4. Lisztezett edényben meleg helyen nyirkos konyharuhával letakarva kelesztjük (Kétszeresre nő).
  5. Lisztezett nyújtódeszkán tenyérrel 3 cm vastagra lazán szétnyomkodjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk.
  6. Még így kelesztjük 1/2 órát.
  7. Bő olajban kisütjük, előszőr fedő alatt,majd fordítás után fedő nélkül, így lesz szép szalagos.
  8. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olaj felszívódjon, végül porcukorral meghintjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6031
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 14.

Ajánló

Sárgabarack-lekvárral a legfinomabb, de most csak szilvalekvár jutott rá és mogyorókrém.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valentin napi előzetes finomság a családnak és a szomszédoknak - mivel ebből a mennyiségből mindenkinek jut a környéken. Két doboz sör kellett a 6 dl-hez, és a második doboz - hát szóval valahogy eltűnt - megittuk. Sütéskor jó volt a hangulat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...