r
Nosalty Logó

Fahéjas vaníliás expressz kalács

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
bostina
Fahéjas vaníliás expressz kalács
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

487
Kalória
10.7g
Fehérje
66.4g
Szénhidrátok
19.7g
Zsír
38.5g
Víz
121.1g
Koleszterin
2.2g
Rost
14.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2918 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    118 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4344.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    2905 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    231 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 2918 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 332 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a tejszínt mikrohullámú sütőben külön-külön langyosra melegítjük.
  2. A langyos lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sikért, cukrot, sót, expressz élesztőt, és összekeverjük.
  3. A száraz keverékhez hozzáadjuk a tojást és a langyos tejszínt,majd dagasztógéppel/kézzel szükség szerint kevés tejet hozzáadva lágy kalácstésztát dagasztunk.
  4. A krémesen lágyra olvasztott vajat összekeverjük a cukorral, fahéjjal és a vaníliarúd kikapart belsejével.
  5. A tésztát a kenyérsütő formánk szélességének megfelelő szélességűre (kb. 20-25 cm)és kb.40 cm hosszúra nyújtjuk,és megkenjük a krémes, fűszeres töltelékkel.
  6. Felcsavarjuk a rövidebb oldalánál fogva,és a tetejét tetszés szerint tojássárgájával vagy cukros tejjel megkenjük.
  7. A formába vagy sütőlapra téve 15-20 percig langyos helyen kelni hagyjuk, közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  8. A kalácsot 25-30 perc alatt megsütjük, szükség szerint tűpróbával ellenőrizzük, ha nagyon pirulna, takarjuk le sütőpapírral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Már régen felfedeztem a polcokon az expressz élesztőt, de soha nem mertem megvenni, haszontalan dolognak tartottam. Most viszont valaki ezzel készített pizzatésztát, és az ő kedvező tapasztalataira alapozva gondoltam, én is kipróbálom. Egy gyors és illatos kalácsra vágytam a március végi mínuszokban. Nekünk bevált! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!