r
Nosalty Logó

Fahéjas vaníliás expressz kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bostina
Fahéjas vaníliás expressz kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2918 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    118 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4344.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    2905 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    231 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 2918 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a tejszínt mikrohullámú sütőben külön-külön langyosra melegítjük.
  2. A langyos lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sikért, cukrot, sót, expressz élesztőt, és összekeverjük.
  3. A száraz keverékhez hozzáadjuk a tojást és a langyos tejszínt,majd dagasztógéppel/kézzel szükség szerint kevés tejet hozzáadva lágy kalácstésztát dagasztunk.
  4. A krémesen lágyra olvasztott vajat összekeverjük a cukorral, fahéjjal és a vaníliarúd kikapart belsejével.
  5. A tésztát a kenyérsütő formánk szélességének megfelelő szélességűre (kb. 20-25 cm)és kb.40 cm hosszúra nyújtjuk,és megkenjük a krémes, fűszeres töltelékkel.
  6. Felcsavarjuk a rövidebb oldalánál fogva,és a tetejét tetszés szerint tojássárgájával vagy cukros tejjel megkenjük.
  7. A formába vagy sütőlapra téve 15-20 percig langyos helyen kelni hagyjuk, közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  8. A kalácsot 25-30 perc alatt megsütjük, szükség szerint tűpróbával ellenőrizzük, ha nagyon pirulna, takarjuk le sütőpapírral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2817
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 01.

Ajánló

A kalácsot sütés után hagyjuk a formában langyosra hűlni, különben kifolyhat a forró töltelék. Ezt az alaptésztát tölthetjük más töltelékkel (kakaó, csokoládé, dió, mák) is, ízlésünk szerint. Ekkor is a vajhoz keverjük a kakaóport, reszelt csokoládét stb. Vajjal kínáljuk, de magában is finom. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas vaníliás expressz kalács
bostina 17 recept

Már régen felfedeztem a polcokon az expressz élesztőt, de soha nem mertem megvenni, haszontalan dolognak tartottam. Most viszont valaki ezzel készített pizzatésztát, és az ő kedvező tapasztalataira alapozva gondoltam, én is kipróbálom. Egy gyors és illatos kalácsra vágytam a március végi mínuszokban. Nekünk bevált! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...