Fahéjas-túrós szilvatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sziporka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
10g cukor39 kcal
A túrókrémhez
-
21g tehéntúró31 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
0g zselatinfix0 kcal
A fahéjas krémhez
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Töltéshez és díszítéshez
-
50g szilva22 kcal
-
3g szilvalekvár5 kcal
Összesen
285
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
120g cukor464 kcal
A túrókrémhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
A fahéjas krémhez
-
300g habtejszín876 kcal
-
6g zselatinfix8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Töltéshez és díszítéshez
-
600g szilva259 kcal
-
40g szilvalekvár62 kcal
Összesen
3419
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
17.1g tojás21 kcal
-
6.2g finomliszt23 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
A túrókrémhez
-
12.9g tehéntúró19 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
5.2g habtejszín15 kcal
-
0.1g zselatinfix0 kcal
A fahéjas krémhez
-
15.5g habtejszín45 kcal
-
0.3g zselatinfix0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Töltéshez és díszítéshez
-
31g szilva13 kcal
-
2.1g szilvalekvár3 kcal
Összesen
175
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.9 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 97 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
285
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.1 g
Zsír
-
Összesen 171.5 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1524 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4306.2 g
-
Cink 656 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 700 mg
-
Vas 508 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 1520 mg
-
Nátrium 598 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 373.2 g
-
Cukor 257 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1163.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1677 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 330 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 944 mg
-
Retinol - A vitamin: 1561 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1312 micro
-
β-crypt 226 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1895 micro
Összesen
3419
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.7 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
12 dkg finomliszt
-
12 dkg cukor
A túrókrémhez
-
25 dkg tehéntúró
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 teáskanál zselatinfix
A fahéjas krémhez
-
3 teáskanál zselatinfix
Töltéshez és díszítéshez
-
60 dkg szilva
-
2 ek szilvalekvár
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját is habosra felverjük, majd a fehérjét óvatosan beleforgatjuk.
- A lisztet hozzászitálva beleforgatjuk a tojáshabba.
- 170 fokon tűpróbáig sütjük.
A túrókrémhez
- A habtejszínt a zselatinfix-szel felverjük.
- A túrót a porcukorral és a citrom reszelt héjával jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a tejszínhabot.
A fahéjas krémhez
- A habtejszínt a zselatinfix-szel felverjük és a fahéjjal ízesítjük.
Töltéshez és díszítéshez
- A szilvákat kimagozzuk, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit hosszában feldaraboljuk.
- A szilvalekvárt kevés vízzel felmelegítjük, hogy kenhető legyen.
- A kihűlt piskótát 2 lappá vágjuk, majd vékonyan megkenjük a szilvalekvárral, erre következik a túrókrém. A feldarabolt szilvával kirakjuk, majd a fahéjas hab 1/3-ával lekenjük. Rátesszük a másik piskóta lapot, és a fahéjas habbal beborítjuk, majd a szilvával díszítjük. Egy kis reszelt étcsokoládé a tetején nem rontja el.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2369
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Sziporka
15 recept
A házassági évfordulónk alkalmából készítettem ezt a tortát. A kertben érik a sok szilva, így csupán azt kellett kitalálnom, hogy milyen "kísérettel" illesszem a piskóta közé.