Fahéjas-szilvás morzsasüti mascarponéval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
19g joghurt11 kcal
-
14g barna cukor55 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
28g finomliszt102 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A morzsához
-
15g finomliszt55 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
-
6g margarin45 kcal
-
6g földimogyoró35 kcal
Töltelék
-
63g szilva27 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Krém
-
25g habtejszín73 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
3g porcukor10 kcal
Összesen
696
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
150g joghurt92 kcal
-
115g barna cukor437 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A morzsához
-
120g finomliszt437 kcal
-
60g barna cukor228 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
50g földimogyoró284 kcal
Töltelék
-
500g szilva216 kcal
-
60g barna cukor228 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Krém
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
21g porcukor81 kcal
Összesen
5564
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
7.6g joghurt5 kcal
-
5.9g barna cukor22 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
-
5.1g margarin37 kcal
-
11.5g finomliszt42 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A morzsához
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
3.1g barna cukor12 kcal
-
2.5g margarin18 kcal
-
2.5g földimogyoró14 kcal
Töltelék
-
25.5g szilva11 kcal
-
3.1g barna cukor12 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Krém
-
10.2g habtejszín30 kcal
-
12.7g mascarpone51 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
Összesen
284
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 40.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 488.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 97.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 227 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 242 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
696
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.5 g
Zsír
-
Összesen 324.2 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 422 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3910.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 1114 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 1608 mg
-
Nátrium 764 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 592.3 g
-
Cukor 312 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 778.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1984 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 176 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 1818 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1936 micro
-
β-crypt 169 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 649 micro
Összesen
5564
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
0.5 bögre barna cukor (A joghurtos pohárral mértem, és én kókuszcukrot használtam, ami a barna cukorra hasonlít leginkább.)
-
1 db tojás
-
10 dkg margarin
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
0.5 kávéskanál fahéj
A morzsához
-
6 púpozott ek finomliszt
-
5 dkg margarin
Töltelék
-
1 kávéskanál fahéj
Krém
-
250 g mascarpone
-
3 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A joghurtot, a cukrot és tojást habosra keverjük, majd hozzákeverjüka margarint is.
- A lisztet, összekeverjüka sütőporral, a sóval és a fahéjjal, és az előbbikeverékhez öntjük, és simára keverjük.
- Kivajazunkés kilisztezünk egy 24 cm-es tortaformát, és beleöntjüka tésztát.
- A szilvát megmossuk és kimagozzuk, és a fél szilvákat a héjával lefelé elosztjuka tésztán.
- A 3 ek barna cukrot elkeverjüka fahéjjal, és szilvára szórjuk.
- A morzsa hozzávalóit konyhai robotgépbe tesszük, és addig keverjük, amíg morzsás állagúlesz.
- A süti tetejére szórjuk.
- 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 50 perc alatt ropogósra sütjük.
- Ha megsült, félretesszük, és elkészítjüka krémet.
- Felverjüka tejszínt habbá, és belekeverjüka mascarponét és a porcukrot. Habzsákba töltjük, és a langyos süti szeletekre halmozzuk, fahéjjal meghintjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2153
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A süti ötlete egy párizsi kávéházból való. Ott ettünk meleg gyümölcsös morzsasütit hideg krémmel. Nagyon finom!