r
Nosalty Logó

Fahéjas szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tészta

A krém

A piskóta

Összesen 1468 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tészta

A krém

A piskóta

Összesen 8809 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tészta

A krém

A piskóta

Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 1468 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.9 g

Zsír

  • Összesen
    338.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7105.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    1911 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    2744 mg
  • Nátrium
    1834 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1299.5 g
  • Cukor
    677 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    1255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2135 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2074 micro
Összesen 8809 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A tészta

A krém

A piskóta

Elkészítés

A tészta

  1. A tészta hozzávalóit gőz fölött összemelegítjük, levétel után belekeverjük a lisztet, összegyúrjuk, 2 lapot sütünk belőle. Gáztepsi hátán sütjük, nagy lesz.

A krém

  1. A 6 dl tejben a két vaníliás pudingport, a vaníliás cukrot a cukorral felfőzzük. Lehűlés után a 30 dkg margarint hozzáadva simára keverjük.

A piskóta

  1. A hozzávalókból piskótát sütünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszába. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  2. Előkészített gáztepsi méretű formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  3. Kihűlés után gazdagon megkenjük baracklekvárral, feltekerjük, és kb.1 cm-es szeletekre vágjuk.
  4. A mézes alsó lapra a krém felét rákenjük, ráhelyezzük a felszeletelt piskóta tekercseket, a krém második részét is rákenjük, majd rátesszük a másik lapot.
  5. Folpackkal lefedjük, hűtőben hagyjuk, és ha a tészta megpuhult, könnyen szeletelhetjük. Vaníliás porcukorral szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 8728
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 03.

Ajánló

Nagyobb családi összejöveteleken jól jön, sok lesz belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A munkahelyemen sűrűn receptet cserélünk, ez is onnan származik, kollégám hozott kóstolót, persze rögtön kértem a receptet. Következő hétvégén már ki is próbáltam.

Hozzávalók

A tészta

A krém

A piskóta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...