Fahéjas muffincsiga pirinyó dióval meghintve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
113g finomliszt410 kcal
-
63g tej35 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
6g élesztő7 kcal
A töltelékhez
Összesen
715
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 473 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
715
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70 g
Zsír
-
Összesen 103.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1892 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 444 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 843 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 406.6 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 126.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 651 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 386 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 615 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 433 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 330 micro
Összesen
2859
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
302
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt 1 dl tejben felfuttatjuk.
- A hozzávalókat egy nagy tálba rakjuk, majd az élesztőt is hozzátesszük, és jól összedolgozzuk.
- Letakarva kb. 1/2-1 órát pihentetjük.
- Ha megkelt, téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott margarinnal, és megszórjuk a fahéjjal és a dióval (elhagyható).
- Feltekerjük, mint a bejglit, majd kb. 2-3 centis darabokra vágjuk, alsó felét összecsippentjük, és kivajazott 12-es muffintsütőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 164
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10136
- Feltöltés dátuma: 2011. február 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ez egy igazán könnyen elkészíthető, látványos finomság, melegen a legjobb! Nem jellemző, hogy megélné a másnapot :), most is csak azért menekült meg pár darab, mert kóstolóba vittem anyukámnak, szerinte fini volt, nekem sokkal jobban ízlett frissen. Szép nagyra megkel sütés közben, édesen mutatott a kis kuktáim apró kezében :).