r
Nosalty Logó

Fahéjas-meggyes csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
Fahéjas-meggyes csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 950 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 4759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 950 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    203.8 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2393 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1061 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    652 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    159 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 4759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt 1 tk. cukorral és a tej felével felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval (a maradék tej, liszt, cukor, vaj, csipet só, tojás) tésztává dagasztjuk. 20 percig pihentetjük.
  2. A töltelékhez egy tálba simává keverjük a vajat, a porcukrot és a fahéjat, a befőttet lecsöpögtetjük.
  3. Lisztezett munkafelületen a tésztát 0,5 cm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a fahéjas vajjal, megszórjuk a kissé összetördelt mandulával és a meggyel, majd 3-4 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  4. 180 fokon 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk fahéjas porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6259
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

Noha a pékségek kirakatában hívogatóan illatoznak a finomabbnál finomabb sütemények, azért a házi sütinek nincs párja. Ilyen ez a csiga is...

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...