r
Nosalty Logó

Fahéjas-marcipános kekszek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Fahéjas-marcipános kekszek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 738 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 738 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    141.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1780.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.8 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1059 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    996 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 2950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 422 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát és a tojást.
  2. A kakaóport, sütőport, fahéjat összekeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a masszához, és egy órát a hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát tetszőleges vastagságúra nyújtjuk, korongokat szaggatunk, és 200 fokon megsütjük.
  4. A marcipánt kinyújtjuk, tetszés szerinti formákat szaggatunk.
  5. A fehérjével megkenjük a korongokat, és rátesszük a marcipán díszeket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x36
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 215
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10383
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Ajánló

Kiváló adventi és karácsonyi sütemény.:) De én biztos egyéb alkalmakra is elkészítem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-marcipános kekszek
TraRita 118 recept

Kolléganőmtől kaptam a receptet, lánya nagy kedvence ez a süti. Megsütöttem a tésztát, megkóstoltam, és az volt a pillanatnyi véleményem, hogy elmegy. Aztán felragasztottam rá a marcipán díszeket. Újra kóstoltam, és a véleményem: Jézusom, ez fantasztikus!! :D :D :D A marcipán hatalmasat dobott rajta. Alig bírjuk abbahagyni az evését.:D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...