r
Nosalty Logó

Fahéjas csigák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vegyészkedő Katica
Fahéjas csigák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 3747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4605.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    2951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.2 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 3747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot, a sót és a vajat egy mixerrel közepes sebességen elkeverjük.
  2. A tojást és a citromhéjat hozzáadjuk és simára keverjük.
  3. Az élesztőt a tejben megfuttatjuk, hozzáadjuk a liszttel együtt a vajas részhez és alacsony fokozaton összekeverjük, míg az összes hozzátevő meg nem köt.
  4. Ezek után addig gyúrjuk, amíg elég selymes és elasztikus lesz a tészta.
  5. A tésztát egy kiolajozott tálba tesszük, majd kétszeresre kelesztjük.
  6. A munkaasztalt és a nyújtófát beolajozzuk és a tésztát 1,5 – 2 cm vastag téglalapra nyújtjuk és megszórjuk a töltelékkel.
  7. Felgöngyölítjük, majd 1,5 – 2 cm –es darabokra vágjuk.
  8. A csigákat egy tepsibe tesszük és megvárjuk, míg kétszeresére kel, majd megsütjük.
  9. A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük és felmelegítjük, majd a csigákra csíkokat csinálunk belőle.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19092
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 27.

Ajánló

Reggeli, uzsonna, vacsora, tízórai... Egy pohár tejjel vagy csak magában. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas csigák
Vegyészkedő Katica 11 recept

A téli vizsgaidőszak nem volt egy egyszerű történet. Már elegem volt  nagyon mindenből, mivel megbeszéltem magammal, hogy nem szabad sütni - főzni különben elterelődik a figyelem a tanulásról. Amint vége lett a vizsgaidőszaknak, muszáj volt alkotni. Vittem be a tanszékre is és hát az isteni és ehhez hasonló jelzőkkel lett illetve mindenki által :).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...