r
Nosalty Logó

Fahéjas almás csirkemell jázmin rizzsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fahéjas almás csirkemell jázmin rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2046 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    181 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 2046 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet előző este bepácoljuk, kb. 1 dl tejben elkeverjüka citromlevet, ízlés szerint a fűszereket, sóból csak egész keveset.
  2. Az almát meghámozzukés apró kockákra vágjuk, meglocsoljukenyhén citromlével, hogy ne barnuljon meg és félretesszük, amíg elkészítjüka húst.
  3. Az előzőleg bepácolt husit tepsibe rakjuk, lefóliázzukés fél óráig alacsony lángon pároljuk, majd levesszüka fóliát, és ugyanezen a lángon sütjüktovább.
  4. Készítsük el a rizst ízlésünk szerint, de csak egy kevés sóval, hogy éppen ne legyen ízetlen, aki szereti, tehet mazsolát a rizsbe (én nem szeretem, azért nem tettem bele).
  5. Ha elkészült a hús, kapcsoljuk ki a sütőt, de hagyjuk benne még a húst, hogy ne hűljön ki.
  6. Az almakockákat tegyük serpenyőbe, legalább 1 kk fahéjjal szórjuk meg, lehet akár többel is (én nem sajnáltam tőle :)). Csorgassuk rá a mézet is, és jól keverjük meg. Nagy lángon, folyamatos keverés mellett enyhén karamellizáljuk az almakockáinkat. Akkor jó, hogyha rajzolunk a fakanállal bele egy X-et, és nem áll újra össze az alma, hanem olyan, mintha ezzel el is vágnánk.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 7573
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy étlapon láttam fahéjas almás csirkét. Gondoltam, megpróbálok én is csinálni. Ez lett belőle. Annyira ízlett mindenkinek, hogy gondoltam, megosztom mit ötöltem ki. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...