r
Nosalty Logó

Fahéjas almás csirkemell jázmin rizzsel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Fahéjas almás csirkemell jázmin rizzsel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

511
Kalória
19.4g
Fehérje
79.8g
Szénhidrátok
12.6g
Zsír
181g
Víz
57.4g
Koleszterin
5g
Rost
25.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2046 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    181 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    724.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 2046 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet előző este bepácoljuk, kb. 1 dl tejben elkeverjüka citromlevet, ízlés szerint a fűszereket, sóból csak egész keveset.
  2. Az almát meghámozzukés apró kockákra vágjuk, meglocsoljukenyhén citromlével, hogy ne barnuljon meg és félretesszük, amíg elkészítjüka húst.
  3. Az előzőleg bepácolt husit tepsibe rakjuk, lefóliázzukés fél óráig alacsony lángon pároljuk, majd levesszüka fóliát, és ugyanezen a lángon sütjüktovább.
  4. Készítsük el a rizst ízlésünk szerint, de csak egy kevés sóval, hogy éppen ne legyen ízetlen, aki szereti, tehet mazsolát a rizsbe (én nem szeretem, azért nem tettem bele).
  5. Ha elkészült a hús, kapcsoljuk ki a sütőt, de hagyjuk benne még a húst, hogy ne hűljön ki.
  6. Az almakockákat tegyük serpenyőbe, legalább 1 kk fahéjjal szórjuk meg, lehet akár többel is (én nem sajnáltam tőle :)). Csorgassuk rá a mézet is, és jól keverjük meg. Nagy lángon, folyamatos keverés mellett enyhén karamellizáljuk az almakockáinkat. Akkor jó, hogyha rajzolunk a fakanállal bele egy X-et, és nem áll újra össze az alma, hanem olyan, mintha ezzel el is vágnánk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy étlapon láttam fahéjas almás csirkét. Gondoltam, megpróbálok én is csinálni. Ez lett belőle. Annyira ízlett mindenkinek, hogy gondoltam, megosztom mit ötöltem ki. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!