r
Nosalty Logó

Fagyi szelet Gyurmo konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gyurmo
Fagyi szelet Gyurmo konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a habhoz

Összesen 1417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a habhoz

Összesen 5669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a habhoz

Összesen 294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 1417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    234 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3326 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    805.1 g
  • Cukor
    599 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1390 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 5669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a habhoz

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A 4 tojássárgáját, a 30 dkg porcukrot és a 10 evőkanál vizet először fakanállal keverjük el, hogy ne legyen felhő közted és a bödön között. Kapjuk elő a robotgépet, és addig verjük, amíg szép egyenletes nem lesz.
  2. Keverjük hozzá a 10 dkg darált diót, majd adjuk hozzá a 20 dkg lisztet és 1 csomag sütőport. Először fakanállal, aztán megint a géppel.
  3. 4 tojás felvert -felhő állagú- habját adjuk a fentiekhez fakanál segítségével nagy, óvatos keverőmozdulatokkal. (Ne verjük fel beton keménységűre, nincs rá szükség. Onnan tudjuk, hogy kész, amikor a hab már nem mozog a tálban, és amikor elemeled a robotgépet felőle, akkor felhőszerű.)
  4. Egyenletesen kivajazott (kb. 20x30cm-es) tepsiben, amit sütőpapírral béleltünk, süssük meg a piskótát (kb. 40-50 perc) a 160 Celsius fokos légkeveréses sütőben (180 Celsius fokos gázsütőben). Ne nyissuk ki az első 20-25 percben a sütő ajtaját, mert összeesik a suti. Amikor barnulni kezd a teteje, akkor végezzünk tűpróbát. Ha picit tovább kell még sütni, vegyük vissza kicsit a hőmérsékletet.
  5. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben. Ne vegyük ki belőle.

Hozzávalók a krémhez

  1. 2.5 dl tejet 3 evőkanál liszttel sűrű péppé főzünk.
  2. 15 dkg vajat, 15 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 1 tojássárgáját jól kikeverünk fakanállal. (Ha a vaj szobahőmérsékleten van, ez egyszerű és csomómentes.)
  3. A kihűlt péphez keverjük, és a krémet egyenletesen elkenjük a piskóta tetején.

Hozzávalók a habhoz

  1. 2 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral gőz felett fényes habbá verünk, és elkenjük a krémes piskóta tetején. Reszelt csokival díszítjük, és hűlni hagyjuk legalább 2 órán át a hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 15749
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fagyi szelet Gyurmo konyhájából
Gyurmo 1 recept

Lakótelepi sütinek hívjuk, anyum készítette a '90-es évek elején, azóta rendszeresen előkerül, és nagyon gyorsan eltűnik, miután kihűlt a hűtőben. Egészségetekre!

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...