Fagyi szelet Gyurmo konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gyurmo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
20g víz0 kcal
-
25g dió164 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
63g tej35 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
10 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Hozzávalók a habhoz
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
Összesen
1417
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
80g víz0 kcal
-
100g dió654 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
250g tej140 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Hozzávalók a habhoz
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
5669
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
11.5g tojás14 kcal
-
15.7g porcukor61 kcal
-
4.2g víz0 kcal
-
5.2g dió34 kcal
-
10.4g finomliszt38 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8.4g tojásfehérje4 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
13.1g tej7 kcal
-
2.3g finomliszt9 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
Hozzávalók a habhoz
-
4.2g tojásfehérje2 kcal
-
5.2g porcukor20 kcal
-
2.6g étcsokoládé14 kcal
Összesen
294
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 58.5 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 831.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 312 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.3 g
-
Cukor 150 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 126.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 353 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 348 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
1417
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 105.4 g
Zsír
-
Összesen 234 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 1264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3326 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 643 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 339 mg
-
Foszfor 1247 mg
-
Nátrium 852 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 805.1 g
-
Cukor 599 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 506.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1414 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 202 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 828 mg
-
Retinol - A vitamin: 1390 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 280 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1261 micro
Összesen
5669
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
294
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
30 dkg porcukor
-
10 ek víz
-
20 dkg finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
Hozzávalók a krémhez
-
3 evőkanál finomliszt
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojássárgája
Hozzávalók a habhoz
-
2 db tojásfehérje
-
10 dkg porcukor
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- A 4 tojássárgáját, a 30 dkg porcukrot és a 10 evőkanál vizet először fakanállal keverjük el, hogy ne legyen felhő közted és a bödön között. Kapjuk elő a robotgépet, és addig verjük, amíg szép egyenletes nem lesz.
- Keverjük hozzá a 10 dkg darált diót, majd adjuk hozzá a 20 dkg lisztet és 1 csomag sütőport. Először fakanállal, aztán megint a géppel.
- 4 tojás felvert -felhő állagú- habját adjuk a fentiekhez fakanál segítségével nagy, óvatos keverőmozdulatokkal. (Ne verjük fel beton keménységűre, nincs rá szükség. Onnan tudjuk, hogy kész, amikor a hab már nem mozog a tálban, és amikor elemeled a robotgépet felőle, akkor felhőszerű.)
- Egyenletesen kivajazott (kb. 20x30cm-es) tepsiben, amit sütőpapírral béleltünk, süssük meg a piskótát (kb. 40-50 perc) a 160 Celsius fokos légkeveréses sütőben (180 Celsius fokos gázsütőben). Ne nyissuk ki az első 20-25 percben a sütő ajtaját, mert összeesik a suti. Amikor barnulni kezd a teteje, akkor végezzünk tűpróbát. Ha picit tovább kell még sütni, vegyük vissza kicsit a hőmérsékletet.
- Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben. Ne vegyük ki belőle.
Hozzávalók a krémhez
- 2.5 dl tejet 3 evőkanál liszttel sűrű péppé főzünk.
- 15 dkg vajat, 15 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 1 tojássárgáját jól kikeverünk fakanállal. (Ha a vaj szobahőmérsékleten van, ez egyszerű és csomómentes.)
- A kihűlt péphez keverjük, és a krémet egyenletesen elkenjük a piskóta tetején.
Hozzávalók a habhoz
- 2 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral gőz felett fényes habbá verünk, és elkenjük a krémes piskóta tetején. Reszelt csokival díszítjük, és hűlni hagyjuk legalább 2 órán át a hűtőben.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 15749
- Feltöltés dátuma: 2017. június 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gyurmo
1 recept
Lakótelepi sütinek hívjuk, anyum készítette a '90-es évek elején, azóta rendszeresen előkerül, és nagyon gyorsan eltűnik, miután kihűlt a hűtőben. Egészségetekre!