r
Nosalty Logó

Ezerjós burgonyaleves cipóban

La fée de cuisine
Ezerjós burgonyaleves cipóban
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1348
Kalória
42.6g
Fehérje
182g
Szénhidrát
47.2g
Zsír
630.4g
Víz
29.5g
Koleszterin
19.9g
Élelmi rost
26.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 5392 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3218.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    1913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    182 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    630.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5916 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 1348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    170.3 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12873.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    1814 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    758 mg
  • Foszfor
    2261 mg
  • Nátrium
    7651 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    727.8 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

Víz

  • Összesen
    2521.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2626 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1236 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23666 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1258 micro
Összesen 5392 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. Felhevített olajon félpuhára pároljuk a vékony szeletekre vágott hagymát, a sárgarépát és a fehérrépát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  2. Ezt követően hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és burgonyát, majd felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi. Addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak.
  3. Közben a tejfölből és lisztből habarást készítünk, amikor már szép sima, a meleg levesből is keverünk hozzá egy két evőkanállal, és csak ezután öntjük bele a levesbe. Jól összekeverjük, majd hozzáöntjük a bort is.
  4. Végezetül pedig hozzáadjuk az aprított tárkonyleveleket.
  5. Levesünket cipóban tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

A Szent György napi főzőversenyre kerestem borral készült ételeket, így találtam erre a receptre a Bor És Vad elnevezésű oldalon. 

További receptek

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...