r
Nosalty Logó

Extra szilvás linzeres torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Extra szilvás linzeres torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szilvás töltelék

Összesen 788 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szilvás töltelék

Összesen 3150 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szilvás töltelék

Összesen 213 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 788 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    165.7 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1735.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1647 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1526 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1368 micro
  • β-crypt
    221 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1404 micro
Összesen 3150 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Tészta

Szilvás töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat egy tálban összekavarjuk, majd a többivel szépen összedolgozzuk, leválik az edény faláról, s a kezünkről. Az edényben - lefedve - hagyva, hűtőbe tesszük 1-másfél óráig.
  2. Kivesszük a hűtőből, s ezután egy kb. 26 cm-es kerek jénai tálba - melynek mélysége 5-6 cm - helyezzük a vékonyra nyújtott tésztát úgy, hogy pereme is legyen, 4-5 cm. Nem kell kivajazni a sütőtálat.
  3. Megszurkáljuk villával, letakarjuk sütőpapírral, melyre szárazbabot szórunk - akinek van sütőbabja, az azt, de nekem nincs -, s 180 fokon, alsó-felső sütéssel 10 percig elősütjük.
  4. Ezt követően kivesszük a sütőből, levesszük róla a sütőpapírral a babot, rászórjuk a tésztára a szilvát, a szilvára a folyadékot ráöntjük, s kb. 45-50 percig, 150 fokra mérsékelt hőfokon sütjük, amíg szép színt kap, s a közepe is átsült. Ha kész, hagyjuk kihűlni, azután szeletelhetjük.
  5. A szilva levet ereszt, ne ijedjünk meg, ha a tetején szirupos lé gyöngyözik, nagyon fincsi az is, s kihűlés után eltűnik! :)

Szilvás töltelék

  1. A szilvát megmossuk, magját eltávolítjuk, negyedekre vágjuk.
  2. A tojásokat kézi habverővel kissé felverjük, kissé habosítjuk a cukrokkal, majd hozzáöntjük a tejszínnel csomómentesre kevert pudingport, összekeverjük, majd mehet a szilvára, amikor kell.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x5
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4295
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs különösebb story..... egyszerű, zamatos, ízletes, egyszerűen ellenállhatatlan...... ténylegesen nem is tart sokáig, csak a hűtőben való pihentetés, s a végén a kihűlés hosszabbítja meg azt az időt, míg bekebelezhető..... finom illatát érezvén sülés közben, nehéz kivárni :)

Hozzávalók

Tészta

Szilvás töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...