r
Nosalty Logó

Extra kávés pisztáciatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Extra kávés pisztáciatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Alap

Krém

Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Alap

Krém

Összesen 2399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Alap

Krém

Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    162.1 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2911.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.2 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    979 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    954 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 2399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

Alap

Krém

Elkészítés

Alap

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kivajazunk egy kisebb méretű kapcsos tortaformát.
  2. A megtisztított/blansírozott pisztáciát egy serpenyőben közepes lángon átforgatjuk, addig, hogy épp, hogy megpiruljon, majd ledaráljuk (én ehhez botmixert használtam, mert más nem állt a rendelkezésemre, de a lényeg csak az, hogy minél apróbb szemeket kapjunk).
  3. A vajat vízgőz fölött megolvasztjuk, és a cukorral habosra keverjük. Ehhez öntjük a darált pisztácia, zabliszt, sütőpor és só keverékét, majd egy nagy tojást is.
  4. Lefőzünk egy hosszabb presszókávét, és ezt is a tésztához keverjük. Végezetül a felaprított étcsokoládét is beleforgatjuk, és az egészet a formába öntjük.
  5. 25-30 perc alatt készre sütjük, és megvárjuk, amíg kihűl.

Krém

  1. Kemény habot készítünk a tejszínből, amihez egy kevés porcukrot és valódi vaníliát adunk. Kicsit kócosan a sütemény tetejére halmozzuk.
  2. Díszítésül én pisztácia croccante-ot, narancshéjat, és étcsokoládét használtam, de korábbi tapasztalataim alapján a gránátalma savanyúsága is tökéletesen harmonizál a süteménnyel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2117
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Receptemet kifejezetten a Nespresso és a Nosalty közös versenyére dolgoztam át, alapjául egy késő őszi szicíliai utazás, és az ottani pisztácia őrület szolgált. Ezt párosítottam a Nespresso limitált téli ízei közül a vaníliás-kardamomos espressoval, amely még különlegesebb ízt kölcsönzött a süteménynek.

Hozzávalók

Alap

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...