Extra csokis muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fancsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
33g finomliszt121 kcal
-
28g durumliszt96 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
63g joghurt38 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
6 kcal
Összesen
775
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
200g finomliszt728 kcal
-
170g durumliszt576 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
375g joghurt229 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
4659
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
14g finomliszt51 kcal
-
11.9g durumliszt40 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g étcsokoládé76 kcal
-
10.5g vaj75 kcal
-
14g cukor54 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
26.2g joghurt16 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
Összesen
325
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1199.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 544 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.6 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 79.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
775
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.2 g
Zsír
-
Összesen 211.8 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 747 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7199.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 1634 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 646 mg
-
Foszfor 3266 mg
-
Nátrium 1331 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 627.5 g
-
Cukor 324 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 474.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1286 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 391 mg
-
Retinol - A vitamin: 1263 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 585 micro
Összesen
4659
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 503.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg finomliszt
-
17 dkg durumliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
20 dkg étcsokoládé
-
15 dkg vaj
-
2 db tojás
-
375 g joghurt
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 190°-ra, hőlégkeveréses álláson, és béleljük ki papírral a muffinformáinkat.
- A vajat a cukorral keverjük habosra, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot és a fél citrom reszelt héját.
- Ha van állványunk a kézi mixerhez, amíg a vaj a cukorral "habosodik", a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát és egy nagy csipet sót szitáljunk bele egy tálba. Daraboljuk fel "morzsásra" a csokoládét, és keverjük össze a lisztes egyveleggel.
- A vajas masszához adagonként adjuk hozzá a lisztes keveréket és a joghurtot. (Ha nem elég erős a mixerünk, inkább csináljuk kézzel, a csokidarabok néha összevesznek a keverőlapátokkal.:( )
- Végül fogjunk egy evőkanalat, és az előkészített muffintepsi mindegyik horpadásába tegyünk egy-egy nagy kanálnyit a masszánkból, majd 20-25 perc alatt süssük aranybarnára. A 20. percnél mindenképpen érdemes ránézni, mert hajlamos kicsit túlsülni.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3047
- Feltöltés dátuma: 2016. július 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Fancsa
2 recept
A csokis keksznél azt hiszem, csak egy gyorsabb és legalább olyan finom dolog van: a csokis muffin! És minél csokisabb, annál finomabb. A legjobb, ha a feldarabolt csoki minden morzsája bekerül a tésztába, és a sütés alatt beleolvad. Szinte bocifoltokat növeszt a süti. Na meg új fejet, amekkorára dagad. De ez az én bűnöm, szeretem, ha körbe lehet csipegetni a muffinpapírt.