r
Nosalty Logó

Extra csokis muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fancsa
Extra csokis muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 775 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4659 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 775 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    211.8 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7199.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    1634 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    646 mg
  • Foszfor
    3266 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.5 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1263 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 4659 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190°-ra, hőlégkeveréses álláson, és béleljük ki papírral a muffinformáinkat.
  2. A vajat a cukorral keverjük habosra, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot és a fél citrom reszelt héját.
  3. Ha van állványunk a kézi mixerhez, amíg a vaj a cukorral "habosodik", a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát és egy nagy csipet sót szitáljunk bele egy tálba. Daraboljuk fel "morzsásra" a csokoládét, és keverjük össze a lisztes egyveleggel.
  4. A vajas masszához adagonként adjuk hozzá a lisztes keveréket és a joghurtot. (Ha nem elég erős a mixerünk, inkább csináljuk kézzel, a csokidarabok néha összevesznek a keverőlapátokkal.:( )
  5. Végül fogjunk egy evőkanalat, és az előkészített muffintepsi mindegyik horpadásába tegyünk egy-egy nagy kanálnyit a masszánkból, majd 20-25 perc alatt süssük aranybarnára. A 20. percnél mindenképpen érdemes ránézni, mert hajlamos kicsit túlsülni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3047
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Extra csokis muffin
Fancsa 2 recept

A csokis keksznél azt hiszem, csak egy gyorsabb és legalább olyan finom dolog van: a csokis muffin! És minél csokisabb, annál finomabb. A legjobb, ha a feldarabolt csoki minden morzsája bekerül a tésztába, és a sütés alatt beleolvad. Szinte bocifoltokat növeszt a süti. Na meg új fejet, amekkorára dagad. De ez az én bűnöm, szeretem, ha körbe lehet csipegetni a muffinpapírt. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...