r
Nosalty Logó

Expressz szilvásgombóc 2. - Szilvásgombóc 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Expressz szilvásgombóc 2. - Szilvásgombóc 5.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékehez és a hempergetéshez

Összesen 1147 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékehez és a hempergetéshez

Összesen 4587 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékehez és a hempergetéshez

Összesen 208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1580.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 1147 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.3 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6321.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    1145 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    3028 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    816.4 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1092.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1865 micro
  • β-crypt
    329 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1109 micro
Összesen 4587 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékehez és a hempergetéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A zsemléket vízbe áztatjuk.
  2. Ha megszívták magukat, kinyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet, búzadarát, vajat, sót. Akkor jó a massza, ha nehezen esik le a villáról.
  3. Közben vizet forralunk, és a zsemlemorzsát megpirítjuk az olajban.
  4. Lisztezett kézzel egy adag masszába egy szem szilvát teszünk (a szilva közepébe pedig egy kis fahéjas cukrot), majd gombócot formálunk belőle.
  5. A forró vízben addig főzzük a gombócokat, amíg feljönnek a víz tetejére. Érdemes kicsit megmozgatni, nehogy leragadjanak.
  6. Ha kész, kicsit lecsepegtetjük, és a zsemlemorzsába hempergetjük.
  7. A mákot kedvelők mákos porcukorba is forgathatják.
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 28928
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem szilvás gombóc pusztítóvá lépett elő az évek során. Idén már harmadszorra készítek gombócokat, ezért kénytelen voltam valami gyors megoldáshoz folyamodni. Senki ne keseredjen el, ha gombócgyártás során minden tiszta ragacs, a végeredmény annál finomabb lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékehez és a hempergetéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...