r
Nosalty Logó

Expressz mini diós-mandulás croissant

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vivesz
Expressz mini diós-mandulás croissant
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék ízlés szerint variálható

Összesen 1043 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék ízlés szerint variálható

Összesen 3129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék ízlés szerint variálható

Összesen 361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1043 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    185.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2037.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1040 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 3129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék ízlés szerint variálható

Elkészítés

Tészta

  1. A hideg vajat morzsoljuk szét a liszttel, majd adjuk hozzá a krémsajtot, és gyúrjuk össze lisztezett felületen. (Én nem szoktam a tésztába cukrot tenni, mert a forgatástól elég édes lesz, de aki nagyon édesen szereti, tegyen a tésztába is.) Tegyük hűtőbe 2 órára.
  2. A sütőt 180 fokra melegítsük elő. Keverjük össze a cukrot, a nádcukrot, a felaprított diót, a darált mandulát, a narancs héját és a fahéjat. Majd szórjuk szét a keverék felét arra a felületre, ahol a tésztát fogjuk kinyújtani.
  3. A tésztát osszuk két felé, majd nyújtsuk ki először az egyik, majd a másik felét a diós keveréken.
  4. A kinyújtott tésztát vágjuk félbe, majd mindkét felén vágjunk jó csúcsos háromszögeket. Tekerjük fel a szélesebb oldaltól kezdve (én a felét megkentem nutellával, a másik felét pedig megtöltöttem reszelt cukrozott almával).
  5. A kis croissant-okat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 12-16 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Ebből a mennyiségből kb. 30 darab lesz. Fémdobozban tároljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1493
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a vajas tésztát és a diót, illetve mandulát. Ebből az elgondolásból jött létre ez a gyors és finom édesség.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék ízlés szerint variálható

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...