r
Nosalty Logó

Eton mess, angol habcsókos desszert bogyós gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Foxpost
Eton mess, angol habcsókos desszert bogyós gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
90 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Habcsók

Tejszínhab

Bogyós gyümölcsök

Összesen 423 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Habcsók

Tejszínhab

Bogyós gyümölcsök

Összesen 1692 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Habcsók

Tejszínhab

Bogyós gyümölcsök

Összesen 183 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    142 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 423 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1692 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 183 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Habcsók

Tejszínhab

Bogyós gyümölcsök

Elkészítés

Habcsók

  1. Első körben készítsük el a habcsókot. Melegítsük elő a sütőt 90-100 fokra, Illetve sütőpapírral béleljünk ki egy gáztepsit.
  2. A tojásfehérjéket kissé verjük fel elektromos habverővel, majd adjuk hozzá fokozatosan a kristálycukrot. Fényes, stabil, kemény habot kell kapnunk.
  3. A habcsókmasszát töltsük habzsákba, kerek csillagcsővel a végén. A sütőpapírral bélelt tepsire négy nagy rusztikus halmot nyomjunk, egymástól 3-4 cm távolságra.
  4. Toljuk a sütőbe, és másfél-két órát (sütőfüggő) szárítsuk, amíg a habcsókok ropogósak nem lesznek.
  5. Miután elkészültek, nyitott ajtó mellett hagyjuk még 20-30 percig pihenni őket a lekapcsolt sütőben. Majd tegyük rácsra őket, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Akkor igazán jók, ha kívül kemények és roppanósak, de belül még kissé ragacsosak, szaftosak maradnak.

Tejszínhab

  1. A tejszínt fokozatosan habbá verjük a porcukorral. Nem kell túl keményre, inkább maradjon laza, könnyed. A habot töltsük habszákba tetszőleges csillagcsővel.

Bogyós gyümölcsök

  1. A gyümölcsöket keverjük össze a citrom levével és héjával, a cukorral és a bazsalikommal. Picit hagyjuk állni, és jöhet is a tálalás.
  2. A habcsókokat nagyobb darabokra törjük, ezeket egy szép tányérra tesszük, majd rányomunk egy jó adagot a tejszínhabból. Végül óvatosan kanalazunk rá a bogyós gyümölcsös salátából.
  3. Kész is! Könnyed, egyszerű, és nagyon nyári
  • Sütés hőfoka: 90 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1433
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 12.

Receptkategóriák

Eton mess, angol habcsókos desszert bogyós gyümölcsökkel
Foxpost 10 recept

Mit ahogy az a legtöbb jól sikerült receptre jellemző, ez a desszert is a véletlen műve. Az angliai Eton egyetemen született a XIX. században, nevét a „mess-ről”, magyarul káoszról kapta, ugyanis ez a süti egy gyorsan összedobható, rendezetlen, kusza kupac. Összetört habcsók az alapja, amire jó adag tejszínhab és autentikusan rengeteg friss piros gyümölcs kerül. Mostanra már szinte bármilyen gyümölccsel szervírozható, sőt, csokoládéval vagy karamellával is kombinálható. Akár készen vásárolt habcsókból is el lehet készíteni, sőt, nem utolsó sorban még gluténmentes is. Mi most egy színpompás, bogyós gyümölcsös salátával tálaltuk ezt a roppanós, ragacsos nyalánksághalmot.

Hozzávalók

Habcsók

Tejszínhab

Bogyós gyümölcsök

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...