r
Nosalty Logó

Étcsokoládé torta kétféle krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
milora
Étcsokoládé torta kétféle krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A díszítéshez

Összesen 693 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A díszítéshez

Összesen 8291 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A díszítéshez

Összesen 266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 693 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.1 g

Zsír

  • Összesen
    478.6 g
  • Telített zsírsav
    275 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    3115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9609.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    2362 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    1095 mg
  • Foszfor
    3773 mg
  • Nátrium
    2007 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    854.5 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3266 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    660 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    1870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3215 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3118 micro
Összesen 8291 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1. A torta készítését megelőző este vízgőz felett felolvasztjuk a felső krémhez az étcsokoládét, felöntjük a habtejszínnel, belekeverjük a cukrot, és forralásig hevítjük. Lehűtjük, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. 2. A piskótához a tojások sárgáját 12 evőkanál cukorralkikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
  3. 3. A tojásfehérjéket egy csipet sóval habosra keverjük, majd óvatosan a tésztához adjuk.
  4. 4. Vajazott, lisztezett kerek tortaformábaöntjük, előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt tésztát három lapra vágjuk.
  5. 5. Az alsó krémhez a pudingport tejjel és cukorral felfőzzük, majd a tűzről levéve, belekeverjük az összetördelt csokoládét.Langyosra hűtjük.
  6. 6. A csokis tejszínt felverjük.
  7. 7. Az alsó tortalapot megkenjük a pudingos krémmel, ráhelyezzük a második tortalapot, ezt megkenjük a csokis tejszínnel, ráhelyezzük a harmadik lapot. Felolvasztjuk a díszítéshez az étcsokoládét, rásimítjuk a torta tetejére, és hűtőbe tesszük.
  8. 8. A jól lehűtött tejszínt a cukorral habbá verjük, és a tortát tejszínnel és tortadarával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 316
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 69153
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 14.

Ajánló

Ha úgy gondoljuk, hogy nem tudjuk háromfelé vágni a tésztát, akkor süssük külön-külön, vagy először 8 tojásból, akkor csak kétfelé kell vágni, és utána 4 tojásból a tetejére. Javaslom az 50 % kakaótartalmú étcsokoládét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Étcsokoládé torta kétféle krémmel
milora 3 recept

Kisfiam névnapjára csokitortát kért, a család nagy keserűcsoki rajongó. Gondoltam, ízletesebbé teszem, ha kétféle krémet készítek hozzá. Természetesen nála elmaradhatatlan "kellék" a tejszínhab és a tortadara.

Hozzávalók

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...