r
Nosalty Logó

Étcsokis - körtés muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Étcsokis - körtés muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    182.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6292.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1597 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    2604 mg
  • Nátrium
    1316 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    670.9 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1354 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1000 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 4534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a vajjal és a fele étcsokival felmelegítjük, csak annyira, hogy felolvadjanak, majd langyosra hűtjük.
  2. Meghámozzuk és összekockázzuk a körtéket, kb. 2x2 -es kockákra. A másik fele étcsokit szintén összeaprítjuk.
  3. A cukrot, a tojásokat, a kakaóport, a joghurtot és a sót összekeverjük a kihűlt tejes keverékkel, és beleöntjük a körte- és csokidarabokat is.
  4. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  5. A száraz hozzávalókat hozzákeverjük a folyékony hozzávalókhoz, összedolgozzuk némi kavargatással.
  6. Az előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8096
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szereti az egész család a muffint, gyorsan elkészíthető, finom süti, ami most nagyon fontos szempont, két kisgyerek mellett. Ez most egy őszi változat... egyébként csak rengeteg körtét kapunk anyóséktól, és most kipróbáltam muffinban is, nagyon jó lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...