r
Nosalty Logó

Észt diós kringel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ana's Kitchen
Észt diós kringel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

840
Kalória
17g
Fehérje
115.6g
Szénhidrátok
36g
Zsír
14.3g
Víz
17.9g
Koleszterin
5.2g
Rost
46.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 840 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5037 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 361 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 840 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    215.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3117.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    693.8 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 5037 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    6.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 361 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk csipetnyi cukorral, és fefuttatjuk az élesztőt, és utána a szobahőmérsékletű hozzávalókat belerakjuk a tálba, és addig dagasztjuk, amíg szép sima, fényes felületű tésztát kapunk.
  2. Ezután egy meleg helyen, kb. 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket.
  3. Ha kész, kiborítjuk a tésztát egy nyújtódeszkára, és tégla formájúvá (50x30 cm) nyújtjuk. Az elkészült krémet rákenjük a tésztára szép egyenletesen. A hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük a tésztát úgy, hogy egy hengert kapjunk.
  4. Ahol a tészta felcsavarásnál végződik, ott hosszában egy éles késsel teljesen félbevágjuk. Ahogy a két fél szétnyílt, az egyik végét összedolgozzuk, szépen összefonjuk, és óvatosan kör alakúra hajtjuk, a végét megint összedolgozzuk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Vendégeidet különböző ízkombinációkkal lepheted meg (diós, mákos, túrós, mandulás, lekváros, stb.) Egészségetekre!

Töltelék

  1. Megmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a diót, cukrot és a vaníliás cukrot. Főzés közben folyamatosan kavargatjuk, nehogy odaégjen, a végén sűrűbb állagú krémet kell, hogy kapjunk, amennyiben hígnak érezzük, szükség szerint adjunk hozzá darált kekszet (vigyázzunk, mert a sok keksz elveheti a dió ízét).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

6 kedves teraszos hely, ahol imádunk tavasszal enni, inni és...

Lássuk be, az idei tavaszt nem adják ingyen, már jóformán március végén járunk, és még mindig nem lehet eltenni a télikabátot. Azért persze vannak jelek. Egyre többször kelünk fel úgy, hogy besüt a nap az ablakon, délután ötkor még nincs vaksötét, és néha-néha már azt is érezzük, hogy ereje van a napnak. A közelgő igazi tavaszra ajánlunk 6 kedves teraszos helyet nektek.

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!