r
Nosalty Logó

Eszkimó szelet Tésztásfül konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eszkimó szelet Tésztásfül konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 7295 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    421 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    1947 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7321.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    2062 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2794 mg
  • Nátrium
    1763 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    771.5 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2511 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    1153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2458 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1385 micro
Összesen 7295 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgáját vízzel, cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet a sütőporral, a darált diót, lassan adagolva csomómentesre kikeverjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan a masszába beleforgatjuk.
  3. A zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük, és az előmelegített sütőbe tesszük. 195 fokos hőlégkeverős módban megsütjük.
  4. A kihűlt tésztát kettévágjuk, a krém 2/3-ával betöltjük. A többi krémmel bevonjuk.
  5. A tetejét darált dióval meghintjük. Felszeleteljük, félszem diókkal díszítjük a szeleteket.

Krém

  1. A pudingport 0,5 dl tejjel kikeverjük, a maradék tejet cukorral felforraljuk, a pudingot lassan adagolva felfőzzük.
  2. Ha langyosra kihűlt, belekeverjük a kapucsínó port.
  3. Hozzáadjuk a vajat, krémesre eldolgozzuk.
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 278
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 25449
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 09.

Ajánló

A süteményt lehet csokoládéval bevonni, de akkor az egész mennyiségű krémmel töltöm be.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedves ismerős adta nekünk ezt a finom sütireceptet.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...