r
Nosalty Logó

Eszkimó szelet másképp

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eszkimó szelet másképp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6621 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    656 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 1105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    524.5 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    199 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3827.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    581 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.3 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3939 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2416 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 6621 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 389 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy lábosban felolvasztjuk a margarint a porcukorral és a kakaóporral, vigyázva, hogy ne maradjon csomós.
  2. Ezután lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a mogyorót, a kókuszreszeléket és a kekszet. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a kissé felvert tojásokat, elkeverjük benne, ha nem akar összeállni, kevés tejjel, esetleg tejföllel lazíthatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, és kb. 15 percig sütjük, éppen csak annyira, hogy a tojás ne maradjon nyers benne. Figyelni kell, nehogy kiszáradjon!
  4. A krémhez a pudingport a cukorral, a tejjel és a tejszín felével sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük. Közben a maradék tejszínt habbá verjük. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a margarint, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  5. A krémet elosztjuk a szintén kihűlt tészta tetején.
  6. A csokit felolvasztjuk a margarinnal és a tejjel, majd a krémre csorgatjuk. Egy kanál segítségével eligazgatjuk, hogy mindenhol fedje a krémet, de nem baj, ha nem lesz túl egyenletes.
  7. Hűtőben dermedni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 43822
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lúdanyó Eszkimó szeletét szerettem volna kipróbálni, de nem volt kedvem boltba menni, így abból dolgoztam, amit itthon találtam, és egy picit variáltam az elkészítése során is. Szerintem finom lett. :)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...