r
Nosalty Logó

Esterházy csirkeragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Esterházy csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2283 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2973 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 572 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    195.2 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4205.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2187 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1585.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1635 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    11891 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 2283 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este ujjnyi csíkokra vágjuk a húst, összeforgatjuk a mustárral, vöröshagymával, babérlevéllel és 5 ek. olajjal, majd lezárható tetejű edénybe tesszük.
  2. Másnap teflon edénybe tesszük a pácos-olajos húst, jól átforgatjuk, és fedő nélkül pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a felkarikázott répákat, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és együtt dinszteljük.
  4. Beletesszük a bort, 2 dl vizet, és lefedve takarékon puhára pároljuk.
  5. Tejfölt kikeverjük a liszttel, és miután minden megfőtt, besűrűsítjük vele a ragut.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 112
  • Össznézettség: 24080
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Esterházy csirkeragu
Salamon Csilla 1202 recept

Egy újságot lapozgatva találtam erre a receptre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...