Esküvői gesztenyetorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
96g tojás121 kcal
-
35g cukor135 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
A krémhez
-
125g habtejszín365 kcal
-
63g gesztenyemassza112 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
2g porcukor7 kcal
A díszítéshez
-
125g habtejszín365 kcal
-
25g mandulapehely148 kcal
-
25g marcipán116 kcal
Összesen
1498
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
A díszítéshez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
-
100g marcipán462 kcal
Összesen
5989
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
18g tojás23 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
23.4g habtejszín68 kcal
-
11.7g gesztenyemassza21 kcal
-
0.2g rumaroma0 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
A díszítéshez
-
23.4g habtejszín68 kcal
-
4.7g mandulapehely28 kcal
-
4.7g marcipán22 kcal
Összesen
280
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 104.7 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 593 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1882.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 505 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 776 mg
-
Nátrium 450 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.2 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 228.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 833 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 308 mg
-
Retinol - A vitamin: 821 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 433 micro
Összesen
1498
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.1 g
Zsír
-
Összesen 418.7 g
-
Telített zsírsav 209 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 137 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 2370 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7529.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 2022 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 414 mg
-
Foszfor 3103 mg
-
Nátrium 1802 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 456.9 g
-
Cukor 236 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 914.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3332 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 508 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 1230 mg
-
Retinol - A vitamin: 3282 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 604 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1730 micro
Összesen
5989
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 352 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
7 db tojás
-
14 dkg cukor
-
14 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
5 dl habtejszín
-
25 dkg gesztenyemassza
A díszítéshez
-
5 dl habtejszín
-
10 dkg mandulapehely
-
10 dkg marcipán
Elkészítés
A piskótához
- A sütőport hozzáadjuka liszthez, majd szétválasztjuka tojásokat. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd a tojások sárgáját a cukorralkihabosítjuk. A sárgáját hozzáöntjük a fehérjéhez, majd a sütőporos lisztet apránként hozzáadjuk, és habverővel óvatosan összeforgatjuk, elkeverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze.
- Kivajazott-lisztezett tortaformába tesszük, és 180 °C-on 25-30 percig sütjük (tűpróba).
- A krémhez a gesztenyepürét lereszeljük, a tejszínt kemény habbá verjük, ha szükséges, egy kevés zselatint tehetünk hozzá, hozzáadjuk a rumaromát, az ízlés szerinti porcukrot és a gesztenyepürét. Óvatosan összekeverjük.
- Ha kihűlt a piskóta, 3 felé vágjuk, majd betöltjük a tortát.
- Oldalát és a tetejét tejszínhabbal vonjuk, majd az oldalát a szeletelt mandulával panírozzuk (bevonjuk).
- A tetejét tetszés szerint díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 18288
- Feltöltés dátuma: 2012. november 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A krémbe szoktam tenni egy kevés zselatint a biztonság kedvéért. A rózsát saját kezűleg szoktam csinálni, de ugyanolyan kész rózsa is tökéletes.