r
Nosalty Logó

Erőleves tojással sajttal és paprikával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Erőleves tojással sajttal és paprikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 314 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1885 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 33 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    659.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1262 micro
  • β-karotin
    3490 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1196 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 314 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4708.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    3958.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3091 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    881 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1031 micro
  • α-karotin
    7575 micro
  • β-karotin
    20940 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    7177 micro
  • Lut-zea
    3960 micro
Összesen 1885 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    148 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    140 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A darált hús kivételével a húsokból levest főzünk.Hideg vízben feltesszük főni a húsokat, ha felforr,lehabozzuk (én nem mindig szoktam. Ha átszűröm a levest, abban is minden finom tápérték van,és nem teszi zavarossá a levest, mert kellően összeáll és szűrhető.)
  2. Beletesszük a megtisztított, hasábokra vágott zöldségeket, egészben a hagymát, fokhagymagerezdeket, a csokor zöldség zöldet,a bemetszett paprikát és a paradicsomot. Fűszerezzük, és 2 órát lassan, gyöngyözve főzzük.
  3. A megfőtt húsokat kiszedjük, a levest hagyjuk leülepedni, majd zsírtalanítjuk, és leszűrjük.
  4. A darált húst, sűrített paradicsomot, tojásfehérjét összekeverjük,és ízlés szerint fűszerezhetjük a fent említett ízesítőkkel. Hozzáadjuk a léhez,és még 2 órát lassú tűzön főzzük, hogy csak gyöngyözzön,és ne nagyon forrjon.
  5. Hagyjuk hűlni, szűrjük átmég egyszer, és ha kell, zsírtalanítsuk még. Így áttetsző, tiszta,tükrös levest kapunk.
  6. Tálalásnáltegyünk a tányérokba 1-1 tojássárgáját, merjük rá a forró levest, szórjunk bele reszelt sajtot és apró paprikakockákat. Aztán kanállal laposan, nagyon gyors, körkörös mozdulatokkal keverjük el. Ha opálos, zavaros színe lesz, fogyasszuk egészséggel. :)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 15402
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 10.

Ajánló

A kiszedett húsok mellé készíthetünk valamilyen mártást (paradicsom, fokhagyma vagy ami a család kedvence), és kitűnő második fogás lehet. Türelmetlenebbeknek leveskockát ajánlok a megadott levesbetétekkel. Úgy is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a leves a kedvenceim közé tartozik. Ebben a vírusos időszakban nagyon jó kis gyógyító leves, minden benne van, ami kell a felépüléshez. :) Először csak tojással ettem, de mióta én is főzök, a gyerekek miatt is próbáltam feldobni valamivel, hogy ne csak egy bögrényi lét lássanak. Így jött az ötlet a sajthoz és paprikához. Imádják azóta is. :) B. Editnek és bátrabbaknak ajánlom, próbálják ki vékony szeletekre szelt, hegyes erős paprikával, jobb híján darált csípős paprikával. Én mindig így eszem (még a húslevest is).

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...