Erőleves tojással sajttal és paprikával
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
83g marhacsont0 kcal
-
83g csirkeaprólék122 kcal
-
50g darált marhahús71 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
417g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
3g tojássárgája11 kcal
-
8g sajt29 kcal
-
17g paprika3 kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
500g marhacsont0 kcal
-
500g csirkeaprólék735 kcal
-
300g darált marhahús426 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
13 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
2500g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
100g paprika16 kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
9.8g marhacsont0 kcal
-
9.8g csirkeaprólék14 kcal
-
5.9g darált marhahús8 kcal
-
4.7g sárgarépa2 kcal
-
3.5g fehérrépa2 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
3.1g zeller1 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g paprika0 kcal
-
2g paradicsom0 kcal
-
2.3g tojásfehérje1 kcal
-
0.3g sűrített paradicsom0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
48.9g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
0.4g tojássárgája1 kcal
-
1g sajt3 kcal
-
2g paprika0 kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 784.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 659.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 515 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 1262 micro
-
β-karotin 3490 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1196 micro
-
Lut-zea 660 micro
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 168.9 g
Zsír
-
Összesen 89.9 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 772 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4708.4 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 826 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 365 mg
-
Foszfor 1926 mg
-
Nátrium 1357 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 3958.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3091 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 283 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 881 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 450 micro
-
Kolin: 507 mg
-
Retinol - A vitamin: 1031 micro
-
α-karotin 7575 micro
-
β-karotin 20940 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 7177 micro
-
Lut-zea 3960 micro
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 148 micro
-
β-karotin 409 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 140 micro
-
Lut-zea 77 micro
Hozzávalók
A leveshez
-
50 dkg marhacsont
-
50 dkg csirkeaprólék
-
3 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
1 csokor petrezselyem
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
1 db paprika
-
1 db paradicsom
-
3 db tojásfehérje
-
szerecsendió ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
gyömbér ízlés szerint
-
2.5 l víz
A tálaláshoz
Elkészítés
A leveshez
- A darált hús kivételével a húsokból levest főzünk.Hideg vízben feltesszük főni a húsokat, ha felforr,lehabozzuk (én nem mindig szoktam. Ha átszűröm a levest, abban is minden finom tápérték van,és nem teszi zavarossá a levest, mert kellően összeáll és szűrhető.)
- Beletesszük a megtisztított, hasábokra vágott zöldségeket, egészben a hagymát, fokhagymagerezdeket, a csokor zöldség zöldet,a bemetszett paprikát és a paradicsomot. Fűszerezzük, és 2 órát lassan, gyöngyözve főzzük.
- A megfőtt húsokat kiszedjük, a levest hagyjuk leülepedni, majd zsírtalanítjuk, és leszűrjük.
- A darált húst, sűrített paradicsomot, tojásfehérjét összekeverjük,és ízlés szerint fűszerezhetjük a fent említett ízesítőkkel. Hozzáadjuk a léhez,és még 2 órát lassú tűzön főzzük, hogy csak gyöngyözzön,és ne nagyon forrjon.
- Hagyjuk hűlni, szűrjük átmég egyszer, és ha kell, zsírtalanítsuk még. Így áttetsző, tiszta,tükrös levest kapunk.
- Tálalásnáltegyünk a tányérokba 1-1 tojássárgáját, merjük rá a forró levest, szórjunk bele reszelt sajtot és apró paprikakockákat. Aztán kanállal laposan, nagyon gyors, körkörös mozdulatokkal keverjük el. Ha opálos, zavaros színe lesz, fogyasszuk egészséggel. :)
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 39
- Össznézettség: 15402
- Feltöltés dátuma: 2013. március 10.
Ajánló
A kiszedett húsok mellé készíthetünk valamilyen mártást (paradicsom, fokhagyma vagy ami a család kedvence), és kitűnő második fogás lehet. Türelmetlenebbeknek leveskockát ajánlok a megadott levesbetétekkel. Úgy is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez a leves a kedvenceim közé tartozik. Ebben a vírusos időszakban nagyon jó kis gyógyító leves, minden benne van, ami kell a felépüléshez. :) Először csak tojással ettem, de mióta én is főzök, a gyerekek miatt is próbáltam feldobni valamivel, hogy ne csak egy bögrényi lét lássanak. Így jött az ötlet a sajthoz és paprikához. Imádják azóta is. :) B. Editnek és bátrabbaknak ajánlom, próbálják ki vékony szeletekre szelt, hegyes erős paprikával, jobb híján darált csípős paprikával. Én mindig így eszem (még a húslevest is).